Gemeente Hoogeveen

24 oktober 2001

* Succesvolle schoonmaakactie op bedrijventerrein De Wieken *
* Commissievergadering *

* Afdeling Geo-informatie afwezig *

* Collecten *

* Najaarskermis Beukemaplein *

* Werk aan de weg *

* Terugkeerregeling voor Molukse ex-KNIL-militairen bijna ten einde
*

* Kandidaten gezocht voor 'Kroonzegel' *

* Elly Boer: nieuwe bedrijfscontactfunctionaris *
* Lokale Vrijwilligersprijs 2001 *

* Verlenging c.q. vestiging voorkeursrecht gemeenten Buitenvaart II
*

* Goedkeuring Bestemmingsplan Stationsgebied-Zuid 1e fase *
* Inspraak voorontwerp-bestemmingsplan Zuid, deelplan Alteveerstraat
*

* Kapvergunningen *

* Vuurwerk Noordscheschut *

* Vrijstellingen van bestemmingsplannen *
* Verleende bouwvergunningen *

* Bouwaanvragen *

* Bouwmeldingen *

* Sloopaanvragen *

Succesvolle schoonmaakactie op bedrijventerrein De Wieken

"De openbare ruimte is van ons allemaal ", zo begon de brief die de gemeente in juli stuurde aan de ondernemers op bedrijventerrein De Wieken. De brief was de eerste aankondiging van een actievere handhaving van de regels voor het beheer van wegen, straten en bermen in Hoogeveen.

Een inventarisatie op De Wieken leverde begin van de zomer een betreurenswaardig scala aan illegale situaties op: een verlaten caravan die op instorten stond, een half gesloopte vouwwagen midden in een plantsoen, auto's en een bouwkeet - zonder vergunning - in gemeentelijk groen, vuilcontainers langs de weg, autowrakken en auto-onderdelen in de berm en enkele tientallen illegale reclameborden op gemeentegrond en in de bermen. Daarin is inmiddels gelukkig al heel wat aan verbeterd.

Grenzen trekken

Het handhaven van regels betekent het trekken van grenzen die niet altijd gewaardeerd worden. Dat merkt de gemeente ook bij de handhavingsactie zoals die deze zomer is ingezet op De Wieken. Albert Middelveld, hoofd Algemene Bestuurlijke Juridische Zaken van de gemeente: "Ondernemers pesten, zo ervaren sommige bedrijven het. Dat is jammer, want een goed ogend bedrijventerrein is ook in het belang van de ondernemers zelf".

De brief aan de ondernemers op De Wieken leverde zeker niet alleen negatieve reacties op. Heel wat ondernemers konden zich vinden in de actie en ruimden hun eigen rommel op. En de gemeente van haar kant liet zich ook niet onbetuigd. "Domweg handhaven van de regels is niet de weg. Wij moeten daar wat tegenover stellen. De gemeente heeft al heel wat 'anonieme' rommel opgeruimd, rotzooi waarvan niet te achterhalen valt wie daarvoor verantwoordelijk is. In een geval halen we heesters van gemeentegrond weg, op verzoek van een ondernemer die zegt dat zijn bedrijf aan het zicht wordt onttrokken", aldus Middelveld.

Alternatieven

Ook tegen illegale reclameborden, zowel op eigen terrein als op gemeentelijke grond, zal worden opgetreden. "Maar we kijken ook naar de beweegredenen van de bedrijven. Ondernemers hebben die borden niet zomaar geplaatst. Klanten en leveranciers moeten de bedrijven kunnen vinden. Dan kun je die borden wel allemaal weghalen, maar dan kunnen er ook gevaarlijke situaties ontstaan door zoekende vrachtwagenchauffeurs die achteruitrijden en keren op de weg. Daar zitten we ook niet op te wachten. De gemeente moet daar alternatieven voor aandragen. En er worden op dit moment ideeën neergelegd, ook door ondernemers. Daar kijken we heel serieus naar. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan gemeentelijke wegwijzers naar bedrijven", zegt Albert Middelveld.

Begrip voor de handhaving is volgend Middelveld alleen maar te kweken met goede alternatieven.

Belang bedrijven

Eind dit jaar moet de openbare ruimte op het industrieterrein De Wieken er goed uitzien. Gezien de ontwikkelingen tot nu toe heeft Middelveld er alle vertrouwen in dat dit doel gehaald zal worden. "Dat is immers ook in het belang van de bedrijven zelf." Commissievergadering
Volgende week woensdag, 31 oktober 2001, vergadert de commissie Algemene, Bestuurlijke, Economische Zaken en Informatisering om 19.30 uur in het openbaar in het politiebureau aan Het Haagje. Voorzitter is de heer J.Beijering. Op de agenda staat onder andere:
* Politiemonitor 2001

* Districtsplan 2002 Regiopolitie Drenthe
* Locatievergelijking brandweerkazerne

* Voortgang huisvesting organisatie

Spreekrecht en inzage

Voor het begin van de raadscommissievergadering kunt u gebruik maken van het spreekrecht. Alle insprekers hebben samen ten hoogste 30 minuten de tijd opmerkingen te maken over de genoemde agendapunten. Per persoon is maximaal 5 minuten beschikbaar.

Indien u van het spreekrecht gebruik wilt maken, moet u dit voor het begin van de vergadering meedelen aan de voorzitter. Nadat de commissie één keer over het agendapunt heeft gesproken, kunt u nog een korte nadere informatieve toelichting geven.

De stukken voor deze vergadering liggen gedurende twee werkdagen, voorafgaande aan de vergadering, ter inzage in het voorlichtingscentrum
Afdeling Geo-informatie afwezig
De gemeentelijke afdeling Geo-Informatie is aanstaande donderdag 25 oktober de hele dag niet bereikbaar voor het publiek.
Deze week is er een collecte in Hoogeveen van de Stichting Woord en Daad. Volgende week collecteert het Diabetes Fonds Nederland.

Najaarskermis Beukemaplein

Tot en met maandag 29 oktober 2001 is het Beukemaplein niet beschikbaar als parkeerterrein. In deze periode is het Beukemaplein in gebruik voor de najaarskermis.

Oud papier

Van woensdag 31 oktober tot en met vrijdag 2 november zamelt de Prof. Titus Brandsmaschool oud papier in. U kunt het oud papier zelf naar de containers brengen. Ze staan achter de school op het Blankensplein tot vrijdag 12.00 uur.

Donderdag 1 november
houdt P.C.B. De Morgenster een papierinzameling.Vanaf 18.00 uur komen de vrijwilligers het oud papier ophalen. Wilt u het papier gebundeld of in dozen aan de straat zetten.

Papier in plastic zakken of kratten nemen de vrijwilligers niet mee. Zij maken geen gebruik meer van containers maar van kraakperswagens. In hofjes waar normaal de vuilnisauto ook niet komt, kunt u het papier zetten waar u normaal de containers voor het huisvuil neerzet.

Op zaterdag 3 november verzamelt C.B.S. De Regenboog te Noordscheschut oud papier. Het papier wordt die dag opgehaald tussen 9.00 uur en 12.00 uur.

Werk aan de weg

Van maandag 15 oktober tot 2 november verricht de provincie onderhoud aan de Riegshoogtendijk. Het gaat om het gedeelte van de Riegshoogtendijk tussen de grens van de bebouwde kom aan de zuidzijde van Hollandscheveld en de aansluiting met de weg naar Elim, de Carstensdijk. Gedurende de werkzaamheden is de weg voor het doorgaande verkeer afgesloten. De omleidingsroute loopt via de Carstensdijk, Zuideropgaande en het Rechtuit naar de Hollandscheveldse Opgaande vice versa.

Vanaf maandag 5 november tot en met 30 november gaat de gemeente Hoogeveen zogenaamde graskeien aanbrengen in de berm van de Barsweg tussen het Zuideropgaande en de Riegshoogtendijk. Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid.

Terugkeerregeling voor Molukse ex-KNIL-militairen bijna ten einde

De Repatriëringsregeling voor Molukse ex-KNIL-militairen loopt op 31 december 2002 af. Tot 1 december dit jaar kunnen gegadigden voor terugkeer naar Indonesië zich nog melden bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). In overleg met de Indonesische regering gaat het ministerie na of men kan terugkeren naar Indonesië.

De Repatriëringsregeling geldt alleen voor personen ouder dan 64 jaar (Nederlandse nationaliteit) of ouder dan 54 jaar (Indonesische nationaliteit). De regeling is in 1975 ingesteld voor ex-KNIL-militairen en voormalig personeel van de Koninklijke Marine van Molukse origine die in 1951 of 1952 naar Nederland zijn gekomen. De meesten hebben zich hier voor langere tijd gevestigd. Er zijn echter ook individuen en groepen teruggekeerd naar Indonesië. Met toestemming van de Indonesische overheid en financiële steun van Nederland, konden zij daarbij gebruik maken van de Repatriëringsregeling.

Geen verlenging

Deze Repatriëringsregeling loopt op 31 december 2002 af en zal niet worden verlengd. Nederland en Indonesië hebben de volgende afspraken gemaakt:

* het ministerie van VWS inventariseert in 2001 (voor 1 december) wie alsnog in aanmerking willen komen voor repatriëring
* ex-KNIL-militairen en ex-Marine personeel van Molukse origine kunnen zich tot 1 december 2001 aanmelden bij het ministerie; degenen met een Indonesische nationaliteit kunnen zich aanmelden bij de Indonesische ambassade in Den Haag

* het ministerie screent de aanvragen om te kijken of de aanvragers in aanmerking komen voor de regeling, daarna begint de administratieve procedure voor het verkrijgen van toestemming
* na het verkrijgen van toestemming hebben de repatrianten een jaar de tijd om daadwerkelijk te vertrekken (uiterlijk tot einde van 2002)

Uitstel van de feitelijke repatriëring is alleen mogelijk met toestemming van de Indonesische overheid.

Financiële steun

Molukkers die besluiten terug te keren naar Indonesië krijgen financiële steun van het ministerie van VWS. Bovendien kunnen ze rekenen op begeleiding tot aankomst in de plaats waar ze zich vestigen. Molukkers met de Nederlandse nationaliteit zullen na vestiging in Indonesië wel ieder jaar hun verblijfsvergunning moeten verlengen.

Heeft u belangstelling om nog van deze regeling gebruik te maken,meldt u zich dan voor 1 december van dit jaar (2001) aan bij het Ministerie van VWS. Informatie over (de beëindiging van) de regeling is verkrijgbaar via het gratis telefoonnummer 0800-2221305. Een folder met aanvraagformulier voor schriftelijke informatie is ook verkrijgbaar bij het Voorlichtingscentrum van de gemeente in het Raadhuis.

Kandidaten gezocht voor 'Kroonzegel'

De jaarlijkse strijd om de Kroonzegel is weer losgebarsten. De Kroonzegel is een leefbaarheidsprijs voor bewoners(groepen) in de gemeente Hoogeveen. De prijs bestaat uit een geldbedrag en 'eeuwige roem'. Om dit laatste te bevorderen krijgen de prijswinnaars een plaquette die in de straat of bij het project wordt opgehangen. Het geldbedrag mag naar eigen inzicht worden besteed, in nauw overleg met het wijkteam Buurtbeheer, mits het een relatie heeft met de leefbaarheid in de directe omgeving.

Iedereen die in het afgelopen jaar, in samenwerking met medebewoners, actief is geweest om de leefbaarheid in de eigen buurt of straat te verbeteren, komt in aanmerking voor de Kroonzegel.

Enkele voorbeelden zijn: de aanleg van een nieuwe speelvoorziening, het verkeersveiliger maken van de straat, achterpadverlichting of het bezoeken van zieke medebewoners in een wooncomplex. Als het maar ten goede is gekomen aan de leefbaarheid van buurt of straat.

Kandidaten kunnen zich aanmelden door een deelnameformulier op te halen bij het wijkteam Buurtbeheer in uw wijk of dorp. U kunt zich aanmelden voor één van de drie categorieën: 'ouderen en senioren-complexen', 'nieuwe aanleg en projecten', of 'bestaande bouw'. Elke categorie krijgt een winnaar. Deze drie winnaars strijden om de hoofdprijs. Uiterste inschrijfdatum is 30 november.

Voor meer informatie over de leefbaarheidswedstrijd Kroonzegel 2001 kunt u bellen met het wijkteam Buurtbeheer in uw wijk of dorp of met de administratie Buurtbeheer. Dat zijn

Wijkteam Buurtbeheer Dorpen Zuid (
tel.343881), Wijkteam Krakeel en Centrum-Oost (tel. 231090 of 231155).

Wijkteam Wolfsbos en Zuid (
tel. 267275), Wijkteam Centrum-West en Venesluis (tel. 235425), Wijkteam De Weide (tel. 234591).

Wijkteam Dorpen Noord
, (tel. 242031 (op donderdag) en 341663 (op dinsdag).

Administratie Buurtbeheer
, Henk Zwiep, tel. 291637.

Elly Boer: nieuwe bedrijfscontactfunctionaris

Sinds 1 oktober is er voor bedrijven die contact zoeken met de gemeente over huisvesting, grondverwerving, vergunningen of bestemmingsplannen een nieuwe contactpersoon. Elly Boer is de nieuwe bedrijfscontactfunctionaris. Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u haar bereiken op telefoonnummer 291752, dagelijks op werkdagen tussen 8.30 uur en 16.30 uur (donderdag tot 12.30 uur). U kunt ook een mailbericht sturen: E.Boer@hoogeveen.nl
.

De voorgangster van Elly Boer, Gea Weerts, is beleidsmedewerkster economische zaken geworden. Zij is ook het aanspreekpunt voor de Hoogeveense ondernemersverenigingen. Gea Weerts is vanaf heden te bereiken op 291761, E-mail G.Weerts@hoogeveen.nl .

Voor vragen over Buitenvaart 1 kunt u terecht bij Cees van der Walle, 291767 (C.van.der.Walle@hoogeveen.nl
). U kunt natuurlijk ook met het secretariaat van de afdeling Economische Zaken & Statistiek bellen: 291757 (Joyce van Geldere).

Ook zonder de Kamer van Koophandel wil de gemeente graag een ingrijpende vernieuwing realiseren in het Stationsgebied, het gebied tussen het Stationsplein, de Crerarstraat, de Blankenslaan-West en de spoorlijn. Het gebied moet weer een visitekaartje voor Hoogeveen worden. Het college wil er vooral kantoren, maar er is ook ruimte voor woningen en voor enkele winkeltjes vlakbij het station. Diagonaal door het gebied staat een nieuwe weg geprojecteerd die het Stationsplein met de Griendtsveenweg gaat verbinden. De Crerarstraat zal dan verdwijnen.

Over de plannen voor het Stationsgebied valt heel wat te zeggen, dat is de afgelopen jaren al wel gebleken. Op dinsdag 30 oktober zit wethouder Leistra klaar voor een digitaal spreekuur over het Stationsgebied, tussen 18.15 en 19.15 uur via www.hoogeveen.nl. Spreekt (of kijkt) u mee?

Lokale Vrijwilligersprijs 2001

2001 is het Internationaal Jaar van de Vrijwilliger. Daarom reikt de Gemeente Hoogeveen dit jaar een speciale Vrijwilligersprijs. Bij de jaarlijkse Vrijwilligersprijs wordt meestal één vrijwilliger uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar, deze Lokale Vrijwilligersprijs 2001 gaat echter naar een groep vrijwilligers.

Op 7 december zal de gemeente bekend maken welke vrijwilligersgroep de prijs in ontvangst mag nemen. De winnaars zullen tijdens een feestelijke uitreiking worden gehuldigd. Iedereen kan tot 24 november kandidaten voor deze bijzondere titel indienen bij de gemeente.

Welke groepen?

Groepen vrijwilligers die zich bijzonder onderscheiden hebben in het Hoogeveense vrijwilligerswerk komen in aanmerking voor deze prijs. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een eenmalige bijzondere inspanning, maar ook om vrijwilligerswerk dat u al jaren met veel enthousiasme verricht. De jury, die bestaat uit de leden van het Lokaal Comité Vrijwilligerswerk onder voorzitterschap van wethouder Holtrop, zal beslissen wie voor de prijs in aanmerking komt.

Blijk van waardering

Met de prijs wil de gemeente haar waardering voor het vrijwilligerswerk tot uitdrukking brengen. De kwaliteit van de samenleving is voor een belangrijk deel afhankelijk van de vrijwillige inzet van mensen. Vrijwilligers spelen een onmisbare rol in onze lokale samenleving en zijn ook van groot belang bij het instandhouden van de voorzieningen die de Gemeente haar burgers biedt. Vrijwilligerswerk, niet te koop en onbetaalbaar!

Aanmelding kandidaten

Mensen of organisaties die een kandidaat of kandidaten voor de Vrijwilligersprijs weten, kunnen tot 24 november hierover schriftelijk contact opnemen met de Gemeente Hoogeveen, Lokaal Comité Vrijwilligerswerk, t.a.v. mevr. M. Schaafsma, Postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen. Vermeld in ieder geval de naam van de kandidaten en de reden waarom juist deze personen in aanmerking komen. Verlenging c.q. vestiging voorkeursrecht gemeenten Buitenvaart II Burgemeester en wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij op 18 oktober 2001 hebben besloten om door toepassing van artikel 6 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) de raad voor te stellen om op basis van artikel 2 Wvg gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10-24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn.

De betreffende gronden zijn gelegen in het gebied, waarvoor op 18 oktober 2001 het ontwerp-bestemmingsplan Buitenvaart II ter visie is gelegd. Deze gronden staan aangegeven op de bij het voorstelbesluit behorende kadastrale tekening met de lijst van eigenaren en zakelijk gerechtigden, gebaseerd op de stand van de openbare registers van het Kadaster per 1 augustus 2001.

Het voorstelbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 22 oktober 2001 voor iedereen kosteloos ter inzage bij de Afdeling Grondzaken en Eigendommen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24. U kunt de stukken inzien gedurende kantooruren en buiten kantooruren na afspraak (telefoon 291755). U kunt de stukken ook inzien bij het gemeentelijk voorlichtingscentrum, Raadhuisplein 1. De eigenaren en zakelijk gerechtigden van de betreffende gronden krijgen een afzonderlijke kennisgeving.

Het voorstelbesluit van burgemeester en wethouders treedt in werking een dag na dagtekening van de Staatscourant waarin de nederlegging van de aanwijzing met de daarbij behorende stukken is gepubliceerd. Dit houdt in dat de eigenaar van de in het voorstel begrepen gronden, wanneer zij deze willen vervreemden, deze eerst aan de gemeente te koop moeten aanbieden.

Op grond van artikel 9a Wvg wordt een voorstelbesluit op grond van art. 6 Wvg beschouwd als een besluit waarop de Algemene wet bestuursrecht (Awb) van toepassing is. Dit betekent dat u tegen het besluit van het college van 18 oktober 2001 bezwaar kunt maken.

Op grond van artikel 4:9 Awb kunt u uw bezwaren vóór 3 december 2001 schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Schriftelijk kunt u bezwaren indienen bij de Afdeling Grondzaken en Eigendommen, Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen. Voor mondelinge bezwaren kunt u contact opnemen met mevrouw H. Wissels, telefoon 291755.

Het bezwaar dient gemotiveerd en ondertekend te zijn en bevat tenminste:

1. de naam en het adres van de indiener

2. de dagtekening

3. een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar is gemaakt

4. de gronden van het bezwaarschrift

Op grond van art. 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kan, indien tegen een besluit bezwaar is gemaakt, de president van de Arrondissementsrechtbank te Assen verzocht worden een voorlopige voorziening te treffen, als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, is vereist. Voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Informatie hierover kunt u opvragen bij de griffier van de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrechtspraak, postbus 30.009, 9400 RA te Assen, telefoon (0592) 33 52 22.

Goedkeuring Bestemmingsplan Stationsgebied-Zuid 1e fase

Gedeputeerde staten van Drenthe hebben bij besluit van 2 oktober 2001 het door de gemeenteraad op 29 maart 2001 vastgestelde Bestemmingsplan Stationsgebied-Zuid 1e fase goedgekeurd. Het plangebied wordt begrensd door de spoorlijn, het gewestelijke arbeidsbureau, de Crerarstraat en de Blankenslaan-West. Het bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid van het bouwen van kantoren, woningen, aanleg van een parkeerterrein en de 1e fase voor het doortrekken van de Griendtsveenweg naar de Stationsstraat .

Het besluit van gedeputeerde staten alsmede het bestemmingsplan liggen met ingang van 25 oktober 2001 gedurende 6 weken voor u ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24.

Gedurende deze termijn kan tegen het goedkeuringsbesluit van gedeputeerde staten beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

* degene die tijdig bedenkingen heeft ingediend bij gedeputeerde staten tegen het vastgestelde bestemmingsplan;
* een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich tot gedeputeerde staten te wenden.

Tevens kunt u binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het besluit van Gedeputeerde Staten wordt dan in ieder geval geschorst tot de beslissing van de voorzitter op dat verzoek.

Inspraak voorontwerp-bestemmingsplan Zuid, deelplan Alteveerstraat

Het voorontwerp-bestemmingsplan Zuid, deelplan Alteveerstraat, gaat deze week in de inspraak.

Het gebied waarop het voorontwerp van toepassing is, ligt tussen de Alteveerstraat, Wethouder Robaardstraat, Beukemastraat en de Beckerstraat. De bedoeling is hiermee de bouw van een kerkgebouw op de hoek Alteveerstraat en Wethouder Robaardstraat mogelijk te maken. Daarnaast wordt de bouw van een aantal seniorenwoningen en eengezinswoningen mogelijk gemaakt

Het voorontwerp-bestemmingsplan Zuid, deelplan Alteveerstraat ligt vanaf 25 oktober tot en met 21 november 2001 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het voorontwerp-bestemmingsplan schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen. Wanneer u uw zienswijze liever mondeling inbrengt, kunt u daarover contact opnemen met mevrouw E.H. Buist van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Het rechtstreeks telefoonnummer is 291707.

Kapvergunningen

De gemeente heeft een kapvergunning verstrekt aan:
* J.J. Ruigrok, Siberië 5, Tiendeveen, voor 4 eiken;
* R. Roeda, van Leeuwenhoekstraat 20, voor een naaldachtige;
* J. Streutker, Gerstekamp 16, voor een naaldachtige;
* A.A. Hofstra, Dotterbloem 1, voor een populier;
* Y. A. de Ruiter Schuttevaer 412, voor twee berken;
* J. Otten, Prins Mauritsplein 29, voor een berk;
* A.J. Cornelissen, Saturnus 78, voor een berk.
Gemotiveerde bezwaren kunt u binnen 6 weken na deze publicatie indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Hoogeveen.

Vuurwerk Noordscheschut

Op 16 oktober 2001 is er een aanvraag binnengekomen voor het ontsteken van evenementenvuurwerk op 12 december 2001 omstreeks 20.00 uur op het evenemententerrein in Noordscheschut ter gelegenheid van een demonstratie veilig consumentenvuurwerk. Het vuurwerk zal worden afgestoken door Broekhoff Int. Firework Events te Dronten. Nadere informatie hierover is te verkrijgen bij de afdeling Algemeen Bestuurlijke en Juridische Zaken, telefoon 291243.

Vrijstellingen van bestemmingsplannen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de geldende bestemmingsplannen Zuid en Elim ten behoeve van de volgende bouwplannen:

1. uitbreiden van de woning Tamboerlaan 22 te Hoogeveen; 2. het bouwen van een garage met kap en het uitbreiden van de woning Carstenswijk 105 te Elim.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan Plan in Hoofdzaak voor het bouwen van een woning met garage op het perceel Carstensdijk 82 te Elim.

Burgemeester en Wethouders hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Hollandscheveld (2e fase) toestemming te verlenen voor het uitbreiden van de bedrijfshal Abraham Niehuesstraat 14 te Hollandscheveld.

Al deze bouwplannen liggen met ingang van 25 oktober 2001 gedurende vier weken ter inzage op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24.

Gedurende deze termijn kunt u, bij burgemeester en wethouders, schriftelijk uw bedenkingen naar voren brengen tegen het verlenen van de vrijstellingen voor deze bouwplannen.

Verleende bouwvergunningen


* Woningbouwmaatschappij Groothuis B.V., voor het bouwen van 35 woningen aan de Poolster en de Kometenlaan;
* J.R. Giethoorn, voor het plaatsen van twee dakkapellen op de woningen Roggekamp 9 en 11;

* J. Schonewille, voor het uitbreiden van de woning Zuideropgaande 31 te Hollandscheveld;

* L.J. Dorgelo, voor het uitbreiden van de woning Van Limburg Stirumstraat 57;

* Bouwbedrijf Fieko, voor het uitbreiden van een garage op het perceel De Pulle 22;

* Jato Kantoor- en Projectinrichting, voor het wijzigen van de voorgevel van het bedrijfspand Industrieweg 94;
* A.E. Brouwer, voor het bouwen van een berging bij de woning De Punter 63;

* A. Bruins Slot, voor het bouwen van een vakantiewoning op het perceel Marten Kuilerweg 25 te Elim;

* H.J. Comello, voor het wijzigen van de gevels van de woning Boekweitlaan 18;

* D. Smit, voor het bouwen van een garage bij de woning Riegshoogtendijk 53 te Hollandscheveld;

* E. Boer, voor het bouwen van een tuinhuisje bij de woning Blankvoorn 15.

Nadere informatie over deze verleende bouwvergunningen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24.

Tegen deze verleende bouwvergunningen kunt u binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Bouwaanvragen


* Vaartjes B. , bouwen van een garage/schuur, Warreveen 20
* Bouwbedrijf Fieko, bouwen van een verdieping boven een winkel, Zwarte Dijkje 26

* Jonkers G. , uitbreiden van een woning en garage, De Korte Lange 4
* Blokzijl D., bouwen van een woning met garage, Leiendijk 2
* E. de Boer & Zn , uitbreiden van een woning, De Ruyterstraat 39
* HV Bouwontwikkeling , bouwen van zeven dubbele woningen met garages, De Boeten 24 t/m 38 en 37 t/m 47

* Lip K., bouwen van een erker, Kraaiheidestraat 37
* Gemeente Hoogeveen , uitbreiden van een opslagloods, Schoonhovenweg

* Cano M., herbouwen van pizzeria Mario, Grote Kerkstraat 20-22
* Bloemert F., uitbreiden van een woning, Meerboomweg 27
* Praktijk Fysiotherapie Hollandscheveld, uitbreiden van een bedrijfspand, Het Hoekje 22

* Seagull Formation, bouwen van een clubgebouw, Achteromsedijk
* Jac. van der Zaag, bouwen van een hangar, Plesmanstraat
* Oosterkamp G.H., uitbreiden van een woning, Brinkstukken 3
* Steenbergen J., bouwen van een ligboxenstal, Fluitenbergseweg 82
Bouwmeldingen


* B. ten Caat, bouwen van een schuur, Bartlemastraat 3
* A. Kleine, uitbreiden van een woning, De Praam 7
Sloopaanvragen


* H. Mulder, slopen van een schuur, Hoofdweg 4
* Vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs, slopen van een puiconstructie in de patio, Korhoenlaan 3

Nadere informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling

Bouw- en Woningtoezicht in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24.