Ingezonden persbericht

cc33bc.jpg

IVN VALKENBURG AAN DE GEUL
POSTBUS 7
6300 AA VALKENBURG AAN DE GEUL
tel. 043-4591561

Jeugdwerkgroep verdiept zich in winterslaap

Jeugdwerkgroep De Geulblaedsjes van het IVN Valkenburg aan de Geul organiseert elke eerste zaterdag van de maand een natuuractiviteit voor kinderen. Op zaterdag 3 november staat er een bijeenkomst met als thema winterslaap op het programma. De jeugdwerkgroep komt om 10.00 uur samen in heempark Sjloens Heim te Oud-Valkenburg.

De jeugdwerkgroep is speciaal bedoeld voor kinderen vanaf acht jaar, die belangstelling hebben voor de natuur. Er worden maandelijks allerlei uiteenlopende zaken georganiseerd, zoals het zoeken naar fossielen, het maken van een natuurwandeling of het knutselen met allerlei natuurlijke materialen. Ook volgend jaar wil de groep doorgaan, maar er is wel dringend behoefte aan nieuwe jeugdleden.

Kinderen die belangstelling hebben voor de activiteiten, zijn zaterdag 3 november van harte welkom in het heempark. Zij kunnen vrijblijvend meedoen en zo een indruk krijgen van de jeugdwerkgroep. Ouders of kinderen die meer willen weten, kunnen bellen met Margriet Hendrikse, tel. 045-5650324. Ook is er een speciale internetsite : http://members.tripodnet.nl/LeonW/geulbl.html

cc4a1b.jpg

* Ook vleermuizen houden een winterslaap, bij voorkeur in stille, donkere, vochtige ruimten zoals de mergelgroeven!
22-10-2001