Ingezonden persbericht

Jon Bluming geeft training op Landelijke Wing Chun training

ROTTERDAM, 29-10-2001 -- Op zondag 21 oktober was de landelijke Wing Chun trainingsdag van de Nederlandse Wing Chun Federatie (NWCF). Vorig jaar stond de training in het kader van het stokvechten en was de Eskrima leraar Frans Stroeven uitgenodigd om een training te geven. Dit jaar was het thema grondgevecht. En wie kan je anders uitnodigen voor het grondgevecht dan de man die op dat gebied een ware legende is: Jon Bluming.

Bij de uitnodiging van hem gaf hij in eerste instantie de reactie: "Wing Chun, dat is toch Kung Fu, dat zijn allemaal van die rare gasten." Maar toen Dick Wachtberger, hoofd van de NWCF, aan Jon Bluming uitgelegd had wat Wing Chun is werd Bluming zeer enhousiast en kwam de training geven.

Op de training waren ruim 100 man aanwezig, er werd hard getraind en het was een erg leerzame dag. Jon Bluming, inmiddels 68 jaar oud, en bijna de allerhoogste karate-man die er ter wereld bestaat, was erg tevreden over de zeer gemotiveerde groep. Hij vertelde mooie verhalen en gaf een goede demonstratie en gasttraining. Naast de 10e dan Kyokushin karate (er zijn maar twee mensen met deze hoogste graad), heeft Jon Bluming ook nog de 9e dan in het Judo en graden in diverse andere gevechtskunsten.

Aan het eind van de dag was er de mogelijkheid om een gesigneerde versie van het boek van Bluming te kopen "van straatschoffie tot 10e dan". Omdat iedereen erg tevreden was, en omdat het een bijzondere ontmoeting tussen Wing Chun Kung Fu en Kyokushin Karate, is Jon Bluming aan het eind van de dag uitgeroepen tot "Vriend van de NWCF".

Het boek van Jon Bluming is niet in de winkel te koop, het is te bestellen via zijn website http://www.musashi.nl/bluming.htm of bij de NWCF. Voor meer informatie over Wing Chun of om een aantal gratis proeflessen mee te doen kan contact opgenomen worden met de NWCF: 0180 623450 of http://www.wingchun.nl