Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

zondag 21 oktober 2001
15:50 zondag 21 oktober 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

Annen

De politie heeft na onderzoek de identiteit kunnen vaststellen van de twee mannen die zaterdagnacht om het leven zijn gekomen bij een verkeersongeval op de N34 tussen Annen en Zuidlaren. De auto werd bestuurd door een 26 jarige man uit het Duitse Schöningsdorf; de inzittende was een 28 jarige man uit Klazienaveen. De 21 jarige vrouw die door het MMT uit haar auto is gehaald komt uit Groningen.

NIJEVEEN

Een 20 jarige automobilist uit Nijeveen kreeg zaterdagavond op het politiebureau na een warme douche droge kleding en schoenen van de politie. De man was met een alcoholpromillage van ongeveer 1.5 op de Buitenvaart in Nijeveen dwars door een schrikhek de Drentsche Hoofdvaart ingereden. Hij wist zelf uit zijn inmiddels geheel gezonken auto te komen. De man is met een dagvaarding voor snelrecht en een rijverbod naar huis gebracht.

EEXTERVEENSCHEkANAAL

Een 17 jarige bromfietser en zijn 15 jarige duopassagier hebben zaterdagmiddag op de Semsstraat in Eexterveenschekanaal schaaf en snijwonden aan armen en benen opgelopen. Ze gingen met de bromscooter onderuit toen ze over een waterslang reden die over de weg lag. Van de bestuurder moest een arm worden gehecht.

HOOGEVEEN

Een 33 jarige inwoner van Emmen en een 66 jarige man uit Schoonoord zijn zaterdagavond voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.
De Emmenaar reed in zijn auto over de Haagjesweg toen hij bij de oprit geen voorrang kreeg van de man uit Schoonoord. Beide autos botsten op elkaar en werden geheel vernield.

HOOGEVEEN

Een 37 jarige automobilist uit Hoogeveen toonde zich zaterdagavond wel erg eigenwijs toen hij, in korte tijd twee keer werd aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. Naar aanleiding van een melding dat er op de Goudenregenstraat een auto over de stoep zou rijden ging de politie op onderzoek uit. Ze trof de auto aan op de Buizerdstraat. De chauffeur is aangehouden en de ademtest leverde een promillage van 1.3 op. De man was niet in het bezit van een rijbewijs en hij weigerde de dagvaarding in ontvangst te nemen. Nadat hij in vrijheid was gesteld trof de politie hem een uur later, rijdend in dezelfde auto, weer aan op de Buizerdstraat. Na overleg met justitie is de hele procedure herhaald. Hij scoorde daarbij ruim 1 promille. De auto, die niet van hem was, is in beslag genomen. De man is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

MEPPEL

Bij een inbraak in een woning aan de Leonard Springerlaan in Meppel zijn vrijdagnacht onder meer twee mobieltjes, een portemonnee en een fototoestel gestolen. Men is binnengekomen nadat via het ventilatierooster en met gebruikmaking van de zogenaamde hengelmethode een raam was geopend.

COEVORDEN.

Bij een inbraak in een woning aan de Johannes Vermeerstraat in Coevorden is een Playstation met enkele spelletjes gestolen. De woning is verder niet doorzocht. Aan de achterzijde van de woning ie een ruit ingeslagen.

EMMEN

De politie heeft zaterdagnacht een 40 jarige inwoner van Emmen aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal een partij straatklinkers die zijn gebruikt bij de aanleg van de weg Emmen Klazienaveen. Agenten zagen tijdens de surveillance dat de man klinkers in zijn stationwagon laadde. Ze wezen hem erop dat zich schuldig maakte aan diefstal. De man legde de klinkers terug en reed weg. Omdat de agenten het toch niet helemaal vertrouwden zijn ze nog maar eens de route naar zijn woning gereden. Ze troffen de auto op de Ph. Foggstraat met de laadruimte vol straatklinkers. De man is daarop aangehouden en na voorgeleiding ingesloten. Onderzoek bij hem thuis leverde nog eens zon 4 m² klinkers van dezelfde soort op. De man verklaarde dat hij dacht dat de bult stenen naast de weg afval was en was van mening dat hij de gemeenschap een dienst bewees door dat afval op te ruimen. Hij deed overigens vrijwillig afstand van de klinkers.

RODEN

De politie heeft zaterdagavond de crossmotor inbeslag genomen van een 15 jarige jongen uit Leek. De jongen reed op het Oosteinde in Roden. De motor was niet verzekerd en er zat geen kentekenplaat op. De jongen is door zijn moeder opgehaald van het politiebureau.

RUINERWOLD

Twee inwoners van Dwingeloo van 15 en 16 jaar zijn zaterdagnacht in Ruinerwold aangehouden. Ze worden verdacht van vernieling van spiegels van geparkeerde autos aan de Havelterweg in Ruinerwold. De knapen hebben de vernieling bekend. Bij de 15 jarige jongen heeft de politie een OVV stamkaart ingenomen waarop de geboortedatum was veranderd. Volgens de jongen was dat gedaan om in de disco een biertje te kunnen drinken. Beide jongens zij na verhoor in vrijheid gesteld.

HOOGEVEEN

Drie inwoners van Elim en Noordscheschut hebben zaterdagnacht een aanklacht ingediend tegen portiers van een horecabedrijf aan de Hoofdstraat in Hoogeveen. De mannen worden verdacht van mishandeling van een drietal bezoekers van het bedrijf. Volgens de aangevers hadden ze een vriend, die in de zaak mensen lastig viel op een taxi gezet. Toen zij vervolgens weer naar binnen wilden zou hen de toegang op hardhandige wijze zijn ontzegd. Alle aangevers vertoonden builen, en schrammen. Getuigen verklaarden dat een van de portiers een van de jongens, die op de grond zat, met zijn schoen in het gezicht zou hebben getrapt. De politie stelt een onderzoek in.

RODEN

Zaterdagnacht rond twee uur heeft de politie van Roden een 13 jarige jongen uit die plaats van de straat gehaald die, volgens het politierapport in de Heerestraat smoorbezopen op de grond tegen een auto zat. Hij had zich er onder gekotst en was nauwelijks aanspreekbaar. De politie heeft zn moeder wakker gebeld en die heeft hem van de politie overgenomen.

EMMEN

De politie van Emmen heeft tijdens een alcoholcontrole op diverse locaties in de gemeente 430 bestuurders laten blazen. Van hen bliezen er 12 een A, wat inhoudt dat ze alcohol hebben gedronken. Bij de ademanalyse op het bureau bleven er 11 beneden de limiet van 225 ugl c.q. 0,5 promille. Een automobilist kwam op o,6 promille. Omdat het bij deze 20 jarige Emmenaar niet de eerste keer was dat hij werd betrapt op het rijden onder invoed van alcohol mocht hij de straf niet afkopen met een boete van 410 gulden. Hij moet nu wachten op het oordeel van de rechter. De controle maakte deel uit van het landelijk onderzoek van de Adviesdienst Verkeer en Veiligheid naar het alcoholgebruik onder autobestuurders.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe