TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 17-10-2001

Televisie
TROS UITKOMPAS (N.B. gewijzigde info)
Uitzending: vanaf zondag 21 oktober
Nederland 2 - 10.45 uur en 23.50 uur



TROS UITKOMPAS:
TWEE KEER PER DAG UITGAANSTIPS


Het recept voor een gezellig leven: men neme tweemaal daags een portie uitgaanstips, volgt deze op en het geluk lacht u toe! Vanaf 21 oktober presenteert Mireille Bekooij deze tips elke zondag bij de TROS in het culturele uitgaansprogramma TROS UITKOMPAS. In de ochtenduren krijgt de kijker in drie kwartier tips voor een gezellig dagje weg of een cultureel avondje uit en 's avonds wordt het programma herhaald, uiteraard zonder de tips die voor die zondag. Het programma is dan 40 minuten. Jacques d'Ancona brengt wekelijks zijn column over het theater.

In de eerste aflevering wordt onder meer aandacht besteed aan de Europese première van de musical Aïda die op dezelfde dag plaatsvindt. Verder de Jeroen Bosch tentoonstellingen in Rotterdam en Den Bosch en de jeugdtheaterdag. Ook wordt een kijkje genomen bij de kindermusical De Griezelbus.
In TROS UITKOMPAS wordt de kijker helemaal bijgepraat over wat er overdag en 's avonds op uitgaansgebied te doen is voor het hele gezin. De tips voor overdag kunnen variëren van een verzamelbeurs tot een mooie fietsroute en van een oldtimersfestival tot een stadswandeling. Daarnaast is er veel aandacht voor de Nederlandse musea en culturele evenementen. Voor de avonduren worden onder meer tips aangedragen voor musicals, theater, muziekvoorstellingen en toneel. In het programma zijn verder afwisselende reportages te zien. Deze kunnen gaan over een bijzonder museum, maar ook over een fanatieke musicalfan.
Presentatie: Mireille Bekooij