Gemeente Leeuwarden


* Business Development

Ondertekening koepelovereenkomst Tusken Moark en Ie

Oprichting Blitsaerd CV

Moark en Ie_Kaart Bestemming Leeuwarden

Op 8 oktober 2001 zijn de officiële handtekeningen gezet onder het samenwerkingscontract tussen de Gemeente Leeuwarden en de Vastgoed de Friesche Wouden bv om het plangebied Tusken Moark en Ie te gaan ontwikkelen. Op 3 juli jl. heeft de gemeenteraad al ingestemd met het sluiten van de Koepelovereenkomst en het oprichten van de gezamenlijke projectondernemingen CV Blitsaerd en Blitsaerd beheer bv. Vervolgens zijn de benodigde stukken klaargemaakt voor ondertekening.

Wind Groep is het aanspreekpunt voor beide projectondernemingen. De naam Blitsaerd verwijst naar de naam van de terp die vroeger in het gebied gelegen heeft.

Overigens kan van daadwerkelijke uitvoering geen sprake zijn totdat het bestemmingsplan het recht tot uitvoering geeft. Het bestemmingsplan Tusken Moark en Ie is ter goedkeuring opgestuurd naar de provincie. Naar verwachting zal in de loop van volgend voorjaar kunnen worden gestart met de werkzaamheden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: mw.ir.J. de Boer, tel. 058 2338210, of ir.W.H.J. Dragt, namens Blitsaerd Beheer BV per adres van Wind Groep tel. 0512 571471.