THE CHILDREN'S COMMUNITY FOUND

Grootste veiling VS ten behoeve van liefdadigheidsorganisaties

Grootste veiling in VS ten behoeve van liefdadigheidsorganisaties

Overland Park, Kansas - De uitgestrekte Hubbard Ranch (ruim 43.700 hectare groot)in Wallowa County in Oregon, VS, gaat onder de hamer tijdens waarschijnlijk de grootste veiling van het land dit jaar. De ranch werd eerder dit jaar toegekend aan de Children's Community Foundation (CCF) van Overland Park in Kansas via een liefdadigheidstrust. Na de verkoop gaat de liefdadigheidstrust op jaarbasis verzoeken om financiële ondersteuning inwilligen van liefdadigheidsorganisaties.

CCF is van plan een galavoorstelling over de Hubbard Ranch te organiseren op 15 oktober. Uitnodigingen hiervoor zijn verkrijgbaar via website http://www.childrensfoundation.com.

De Hubbard Ranch behoort tot de beste veeranches in Oregon met in de afgelopen 10 jaar een gemiddelde veestapel van 1500 tot 2000 groot vee eenheden. De ranch ligt tussen Hell's Canyon National Park en het Wallowa-Whitman National Forest en is de leefomgeving van vele in het wild levende dieren zoals elanden, muildierherten, dikhoornschapen, roofvogels en beren. De kilometerslange schilderachtige Imnaha-rivier slingert zich door het gebied en is een paradijs voor hengelaars die daar kunnen vissen op regenboogforel, beekforel en zalm.

'Wij verkopen veel ranches voor liefdadigheidsorganisaties,' zei Colin Lindsey, directeur van CCF. 'Maar de Hubbard Ranch is een van de grootste en prachtigste stukken land waar we ooit mee te maken hebben gehad. Toen enkele bezoekers uit Alaska dit ook zeiden, wisten we wat we hadden. Het is nu een kwestie van wie op de veiling afkomt. We hopen dat we vele geïnteresseerden mogen verwelkomen.'

Deze verkoop komt vlak na de veiling in oktober vorig jaar van de Camp Creek ranch (10.926 hectare groot) die ook van de Children's Community Foundation was. De Camp Creek ranch werd aan Nature Conservancy (de natuurbescherming) verkocht en was voor beide partijen respectievelijk de grootste aankoop en verkoop van dat jaar.

Beschikbaar voor interviews zijn: Colin Lindsey, directeur van CCF - Don Hubbard, eigenaar van de Hubbard Ranch - Joe Collins, manager van de Hubbard Ranch - J.P. King, veilingmeester.

Bel