Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Alphen aan den Rijn, 8 oktober 2001

In de oktobermaand
middeleeuwse evenementen in Archeon


* Zondag 14 oktober "Musick voor Kerck ende Croegh": Korendag

Op deze dag staat Archeon geheel in het teken van middeleeuwse koormuziek. Veertien zangkoren uit heel Nederland en België laten op zes locaties hun gezang horen. Er wordt op die locaties ongeveer veertig maal een optreden van circa 20 minuten verzorgd.

Er zijn volksliedjes, kerkmuziek, ernstige en pikante liedjes en liedjes over liefde en overspel. Alle liedjes zijn geschreven door componisten uit heel Europa die voor 1600 geboren zijn.

Het Grootkoor:
De Archeon Korendag wordt afgesloten met het Grootkoor, alle koorleden zingen gezamenlijk in de Romeinse Herberg middeleeuwse liederen.


* Zaterdag 27 en zondag 28 oktober: "Die Landen van Herwaerts Over" De Living History groep, Die Landen van Herwaerts Over, geeft het hele weekend demonstraties en shows over het dagelijks gebeuren in de Middeleeuwen van 500 tot 1500 na Christus.


* Zondag 28 oktober: Afsluiting seizoen met Wijnbeurs In het Middeleeuwse Klooster organiseert Kiwanis, een Service Club uit Alphen aan den Rijn, een wijnbeurs/proeverij. De wijnbeurs begint om 15.00 uur en de entree bedraagt fl. 35,= per persoon. De opbrengst van de wijnbeurs is bestemd voor een goed doel.

Archeon is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur met uitzondering van de maandagen.