NEDERLAND-MOBIEL

Ook Nederland-Mobiel gaat voor de 2e Kamer

Op de, op 6 oktober 2001 te Utrecht gehouden Algemene Leden Vergadering, hebben de leden het nieuwe bestuur mandaat gegeven voor de uitvoering van het plan van aanpak voor de verkiezingscampagne voor de 2e Kamer- en de Gemeenteraadsverkiezingen in 2002. De politieke partij Nederland-Mobiel, de partij van het gezonde verstand, is in december 1997 opgericht uit een initiatief van een aantal bestuursleden van de Stichting Pro Auto, die gesteund door meer dan 6000 donateurs, al meer dan 10 jaar opkomt voor de belangen van de automobilisten in Nederland
Nederland-Mobiel heeft op de valreep meegedaan aan de Tweede Kamerverkiezingen in 1998 en heeft landelijk ruim 45.000 stemmen gekregen. Daarnaast is Nederland-Mobiel er in geslaagd in een aantal gemeenten zetels in de Gemeenteraad te verwerven en ook is zij vertegenwoordigd in drie Provinciale Staten. Volgens toenmalige deskundigen waren die 45.000 stemmen, gelet op de beperkte voorbereidingstijd en het gebrek aan mensen en financiële middelen, een opvallende prestatie.
Nederland-Mobiel is geen one-issue partij. Nederland-Mobiel heeft een degelijk partijprogramma dat gebaseerd is op gezond verstand en niet op religieuze- of sociale dogma's.
Nederland-Mobiel heeft nu al zelfstandige afdelingen in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant, Limburg en Flevoland en een gestadig groeiend ledenbestand.
Het vernieuwde bestuur bestaat uit:
Voorzitter: Willem van der Velden, uit Rotterdam.
Secretaris: Harry Brakel, uit Reuver. Penningmeester: Mr. Marco Lever, uit Klaaswaal. Hfd. Partijbureau: Gerard van Dorp, uit Lelystad. Lid: Jos Bron, uit Amsterdam. Lid: Prof. Dr. Rudy Hermans, uit Beverwijk.
Lid:(Webmaster) Roy Hermans, uit Beverwijk. Nederland-Mobiel gaat haar campagne voeren met als speerpunten: Luisteren naar de wensen van de kiezers, Mobiliteit, Gezondheidszorg, Ouderenzorg, Onderwijs, Asielbeleid en Veiligheid. Door het door de paarse coalitie in de afgelopen jaren, op genoemde speerpunten, gevoerde beleid dat nog steeds wordt uitgevoerd volgens een achterhaald Marxistisch en zeer bureaucratisch systeem van aanbod gestuurde budgettering, staat binnen Europa in de onderste regionen van de Top-10 op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, veiligheid en mobiliteit.
Het is de leden van Nederland-Mobiel opgevallen dat, nu de verkiezingen er weer aankomen, de partijleiders van de paarse coalitie blijkbaar ook gemerkt hebben dat het schort aan Mobiliteit, Gezondsheidszorg, Ouderenzorg, Onderwijs, Asielbeleid en Veiligheid. Wij hebben geen vertrouwen in hun beloftes, die nu weer(!) worden gedaan en helemaal niet in de maatregelen, die zij nu voorstellen om deze problemen aan te pakken. Zij hebben daar toch al acht jaar de tijd en het geld voor gehad? En wij hebben dit vertrouwen zeker niet, daar dit weer moet gebeuren door: 'meer geld naar de zorg, politie etc.'. Dit benodigde geld moet dan weer door de werkende burgers worden opgebracht.
Met de leuze:
'Blijven we zeuren of gaat er nu echt iets gebeuren?' gaat Nederland-Mobiel de 7 miljoen automobilisten, die steeds meer als melkkoe werden en worden gebruikt en de overige Nederlanders trachten over te halen op onze kandidaten te stemmen. Wij rekenen speciaal op steun van de kiezers die het o.a. zat zijn dat er: Nog steeds wachtlijsten voor ziekenhuisopnames en behandelingen bestaan en dat er onvoldoende medische zorg beschikbaar is. Dat de politie jaarlijks 1.000.000 aangiftes van misdrijven niet behandelt.
Dat justitie te lichte straffen oplegt aan de bedrijvers van de zogenaamde 'Kleine criminaliteit', zoals straatrovers en vandalen, die onze individuele veiligheid en onze eigendommen in gevaar brengen. Dat de mobiliteit van de Nederlanders per auto onbetaalbaar wordt en dit, zonder dat er een substantieel bedrag van dat geld wordt gebruikt voor het verbeteren van infrastructuur en het opheffen van knelpunten in de rijkswegen en bij de ringwegen in de Randstad. Ook het geprivatiseerde, voor zover nog beschikbare, openbaar vervoer is verworden tot een onbetrouwbare dienstverlener. Dat door de privatisering van overheidsbedrijven zoals energie- en waterbedrijven, openbaar vervoer en telecommunicatie er een zogenaamde vrije markt is ontstaan waardoor de prijzen zijn gestegen en de dienstverlening is verslechterd.
Dat door de grote 'leerfabrieken', in plaats van de vroegere kleine scholen, het onderwijs achteruit is gegaan en dat de band tussen docenten en leerlingen onpersoonlijker is geworden. Dit met alle gevolgen vandien.
Dat er door de regering, zonder de bevolking te raadplegen, besluiten worden genomen over voor u ingrijpende veranderingen met betrekking tot de E.U., zoals de invoering van de Euro, het toelaten van nieuwe lidstaten etc.
De paarse partijen voor de verkiezingen beloftes doen, die zij na de verkiezingen weer vergeten en die daardoor kiezersbedrog plegen. Nederland-Mobiel heeft al samenwerkingsverbanden met vier lokale 'belangen' partijen en zal met deze en mogelijke nog te benaderen andere partijen lijstverbindingen aangaan als de hoofdpunten van ons programma: mobiliteit, zorg, veiligheid en onderwijs, ook in het vaandel van die lokale partijen staan. Nederland-Mobiel zal trachten zetels te behalen in de 2e Kamer en daar dan ook de belangen van die lokale partijen behartigen. De plannen van Nederland-Mobiel vragen niet om meer geld, maar met een betere besteding van de beschikbare middelen kan veel meer worden gedaan.
Nederland-Mobiel doet, met lijst 8, ook mee aan de in november a.s. te houden Gemeenteraadsverkiezingen in Voorburg-Leidschendam en heeft daar een kleine groep actieve leden die onder aanvoering van onze 22 - jarige lijsttrekker Hans van der Meer, zullen trachten om zoveel mogelijk van onze 4 kandidaten in de Gemeenteraad te krijgen. Onze leden, donateurs en belangstellenden ontvangen 6x per jaar ons partijblad met daarin commentaar en onze mening op actuele gebeurtenissen in de Nederlandse Politiek.
Voor verdere informatie kunt u terecht bij: Willem van der Velden. Tel. 010 - 43 69 258 (na 20.00 uur) Tel. 065 13 37 986 (GSM) Fax. 010
- 436 07 10
Website www.nederland-mobiel.nl

14 okt 01 17:51