Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-10-2001 Politieberichten district Heerlen (HP 13.40 uur) Zondag 14 oktober 2001

Heerlen, boetes voor bezit harddrugs:
Twee inwoners van het Duitse Andernach zijn zaterdagmiddag 13 oktober 2001 bekeurd nadat zij in het bezit bleken te zijn van harddrugs. Het tweetal werd aangetroffen in een geparkeerde Duitse personenauto in een doodlopend weggetje langs de Slotweg te Heerlen. Bij controle bleken beiden in het bezit te zijn van heroïne. Zij werden door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Wegens het bezit van 1.1 gram heroïne werd na overleg met de Officier van Justitie in het kader van afhandeling snelrecht een boete opgelegd van fl. 550,- en wegens het bezit van 8.4 gram heroïne een boete van fl. 1600,-. Na verhoor werden beide Oosterburen in vrijheid gesteld.

Heerlen, winkeldievegges aangehouden:
Een 15 en een 20 jarige inwoonster van Landgraaf zijn zaterdag 13 oktober 2001 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal in een winkelcentrum in de binnenstad van Heerlen. Het tweetal ontvreemdde zaterdagmiddag in een grootwarenhuis in het centrum van Heerlen voor een bedrag van fl. 65,- aan sieraden. Echter zij werden door het winkelpersoneel betrapt en in handen gegeven van de gewaarschuwde politie. Aan het politiebureau werd tegen het tweetal proces-verbaal opgemaakt. Beiden moeten zich op korte termijn in het kader van afhandeling snelrecht bij de Officier van Justitie verantwoorden. Na verhoor konden zij huiswaarts.

Heerlen, coniferenhaag in brand:
Zaterdagmiddag 13 oktober 2001 is omstreeks 16.00 uur een coniferenhaag bestaande uit 15 bomen in vlammen op gegaan. Tijdens werkzaamheden aan een dak van een woning aan de Ovidiusstraat te Heerlen is vermoedelijk een vonk naar de coniferenhaag overgesprongen waarna deze plotseling vlam vatte. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat er 15 coniferen in vlammen op gingen.

Landgraaf, caravandieven aangehouden:
Twee inwoners van Landgraaf zijn zondagmorgen 13 oktober 2001 aangehouden nadat zij een tourcaravan gestolen bleken te hebben. Na een melding dat vanaf de Vossekuilweg te Heerlen een tourcaravan was gestolen stelde de politie zondagmorgen omstreeks 04.30 uur een onderzoek in. Meteen werd een onderzoek in de omgeving ingesteld waarbij op de Holleweg een personenauto werd aangetroffen met daarachter een gekoppelde tourcaravan. De toegangsdeur van de caravan bleek opengebroken te zijn. De in de auto zittende bestuurder werd door de politie aangehouden. Dit was een 23 jarige inwoner van Landgraaf. De diefstal van de caravan werd door de bestuurder bekend doch hij bleek dit niet alleen gedaan te hebben. Zijn kompaan bleek kort daarvoor gevlucht te zijn. De identiteit van de tweede verdachte bleek uit de in auto aangetroffen papieren. Hij werd kort bij zijn woning te Landgraaf aangetroffen waarna ook hij werd aangehouden. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Heerlen, uitslaande brand in woning:
Zaterdagavond 13 oktober 2001 heeft in een aan de Koolkoelenweg te Heerlen gevestigde woning een uitslaande brand voorgedaan. De brand werd door de brandweer geblust maar de woning is voor bewoning niet meer bruikbaar.
Brandweer en politie spoedden zich zaterdagavond omstreeks 21.30 uur na een melding van een uitslaande brand naar het opgegeven adres aan de Koolkoelenweg te Heerlen. Bleek om een grote uitslaande brand te handelen. De brand werd met groot materieel besteden. Na het blussen van de brand werd door de brandweer op de bovenetage de resten aangetroffen wat eens een hennepkwekerij was geweest. Omdat steeds het vermoeden was dat er tijdens de brand nog een persoon in de woning aanwezig was geweest, werd hierna een onderzoek ingesteld. Er werden echter geen personen aangetroffen. De vermiste persoon meldde zich tijdens het blussen De woning liep grote brandschade op en is niet meer voor bewoning geschikt. De brandweer was zeker drie uur bezig met het blussen en nabluswerkzaamheden. Het pand is door de brandweer dichtgetimmerd. Bij een eerste onderzoek bleek dat de bewoners niet verzekerd waren tegen brand. De politie stelt samen met de brandweer nog een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Mogelijk dat door kortsluiting in de voormalige hennepkwekerij de brand is ontstaan. De bewoners hebben bij familieleden onderdak gevonden.

Heerlen, rijden onder invloed:
Zaterdag 13 oktober 2001 omstreeks 18.50 uur heeft de politie proces-verbaal opgemaakt tegen een 20 jarige automobilist woonachtig te Schinveld wegens het rijden in een personenauto onder invloed van alcohol.
Bij het nemen van een bocht op de Heiveldweg te Heerlen schatte de bestuurder deze bocht verkeerd in waarna hij probeerde zijn auto te corrigeren. Hierbij reed hij echter tegen een geparkeerde personenauto aan. De gewaarschuwde politie stelde bij de veroorzaker van de aanrijding alcoholgebruik vast, hetgeen nog eens door een alcoholblaastest bevestigd werd. Aan het politiebureau wees de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage uit van 1 promille. Maar het alcoholgebruik bleek mogelijk niet alleen de oorzaak te zijn van de aanrijding. De bestuurder was niet in het bezit van enig rijbewijs. Tegen de automobilist uit Schinveld wordt een uitgebreid proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts.