Ingezonden persbericht


Open Atelierdagen Zandvoort 2001


P E R S B E R I C H T

ZANDVOORT - september 2001 - Voor de vijfde achtereenvolgende maal organiseert de Vereniging Beeldende Kunstenaars Zandvoort (BKZ) de jaarlijkse Open Atelierroute en wel gedurende het weekend 13 & 14 oktober, ieder dag van 11-17 uur.

Om iedereen de gelegenheid te geven in de 'keuken' van de beeldende kunstenaars te kijken zetten de leden van BKZ traditioneel één dag per jaar hun atelierdeuren wagenwijd open voor het publiek. Ook dit jaar organiseert de Vereniging een Open Atelierroute, ditmaal een weekend lang. Omdat de manifestatie voor het vijfde achtereenvolgende jaar wordt georganiseerd is besloten dit lustrum een extra feestelijk tintje te geven. Vanuit galerie 'De Stijlkamer' aan het Kerkplein wordt door de Zandvoortse radio ZFM een live-uitzending gemaakt waar kunstenaars en bezoekers welkom zijn en bij de uitzending betrokken worden.

Een routebeschrijving met adresgegevens van deelnemende kunstenaars is verkrijgbaar bij Galerie 'De Stijlkamer', Kerkplein 6; Zandvoorts Museum, Gasthuisplein; Galerie ArtatrA, Stationsstr. 34 en aan de balie in de hal van het Gemeentehuis.

Midden 1990 begon het allemaal met een aantal kunstenaars die zich verenigden als Culturele Werkgroep Zandvoort. Doelstelling van het collectief was om het culturele leven in Zandvoort op een zo breed mogelijk vlak te ondersteunen.

Onder bezielende leiding van voorzitter René de Vreugd, kunstenaarsnaam Arvee, werd in 1998 het collectief notarieel omgezet in een vereniging onder de naam "Beeldende Kunstenaars Zandvoort" en kreeg officiële status door inschrijving in de registers van de Kamer van Koophandel.

De kracht van de groep ligt in de grote diversiteit waarop de dertien leden op geheel eigen, unieke, kunstzinnige manier hun schilder- of beeldhouwwerk gestalte geven. Zo werd het onder meer mogelijk gezamenlijke opdrachten binnen te halen zoals het in opdracht van het gemeentebestuur ontwerpen van een geschenkenmap met een aantal originele kerstkaarten. Ook zijn er gezamenlijke activiteiten zoals het uitbrengen van een kunstkalender en het houden van groepsexposities in zowel binnen- als buitenland. In de etalage van het bankgebouw ABN/AMR O aan het Raadhuisplein presenteert momenteel elke maand een ander BKZ-er zijn of haar werk.

Tot ziens op de Open-atelierdagen 13 & 14 oktober.

Namens de Vereniging BKZ,

Ton Timmermans
(secretaris)
Burg. van Fenemaplein 2/804
2042 TA Zandvoort
tel. 023-5717901
e-mail: tontim@worldonline.nl