Gartner Dataquest: Eicon Networks leidt Nederlandse en Belgische markt voor ISDN-adapters

Eicon Networks aan kop in meer Europese landen dan enige andere fabrikant

Den Haag, 11 oktober 2001 - Cijfers uit het nieuwste onderzoek van Gartner Dataquest naar de Europese markt voor ISDN-adapters wijzen uit dat Eicon Networks in Nederland met 43,8 procent van de totale omzet de markt aanvoert. Eicon Networks was vorig jaar in Nederland ook de enige leverancier van ISDN-adapters die haar marktaandeel wist te vergroten (van 41,5% in 1999). In België groeide het marktaandeel van Eicon Networks van 30,8% in 1999 naar 34,1% in 2000. Daarnaast is het Europese marktaandeel van Eicon Networks vorig jaar gestegen tot 18,4%, versus 16,7% in 1999. Het bedrijf is marktleider in zes Europese landen - het Verenigd Koninkrijk, België, Nederland, Zweden, Denemarken en Noorwegen - meer dan een van haar concurrenten.

Hans Mastenbroek, Europees directeur marketing van Eicon Networks, zegt over deze nieuwste resultaten van Gartner Dataquest: "Ondanks de grotere concurrentie van nieuwe spelers hebben we opnieuw een omzetgroei in de Europese ISDN-markt als geheel kunnen realiseren. De markten voor externe adapters en die voor PC Cards voor notebooks zijn sterk gegroeid. In beide segmenten is Eicon Networks goed gepositioneerd. Dit is een rechtstreeks gevolg van onze benadering om producten met een zeer grote functionaliteit te ontwikkelen, die toch zeer eenvoudig te gebruiken zijn. Daardoor vormen ze de ideale oplossing voor zowel de professionele als de consumentenmarkt."

"De ISDN-markt blijft voor Eicon Networks een belangrijk segment. Voor Europa zien we nog steeds een aanmerkelijk groeipotentieel in een markt die naar verwachting tot 2005 zal blijven groeien in termen van aantallen verkochte eenheden", aldus Mastenbroek. "Deze potentiële groeimogelijkheden in de ISDN-markten, gecombineerd met het stijgende aantal toonaangevende Europese ISP's dat onze ADSL-apparatuur aan hun klanten levert, illustreren duidelijk dat wij onze positie als vooraanstaande aanbieder van snelle, robuuste communicatiemogelijkheden steeds verder versterken."

Volgens Gartner Dataquest zal de totale omzet van ISDN-adapters in Europa een stijging te zien geven van 770,5 miljoen dollar in 2000 tot 782,7 miljoen dollar in 2003. In aantallen verkochte eenheden uitgedrukt komt dit overeen met een stijging van 600.000 stuks tot 7,2 miljoen ISDN-adapters in 2003. Een van de belangrijkste drijfveren in deze markt is volgens Dataquest de opkomst van het verschijnsel 'telewerken', in combinatie met groeiende consumentenmarkten in landen met een grote ISDN-penetratie, die op hun beurt weer de verkoop van externe adapters bevorderen.

Eicon Networks
Eicon Networks is wereldwijd leverancier van producten voor veilige Internet-connectiviteit. Tot het portfolio van het bedrijf behoren een volledige reeks producten voor het koppelen van PC's en servers aan Internet en bedrijfsnetwerken, beveiligde communicatie gateways, media gateways voor Voice-over-IP en unified messaging. Eicon distribueert, verkoopt en ondersteunt haar producten in meer dan tachtig landen, via een netwerk van verkooppartners, telecommunicatiebedrijven, Internet service providers (ISP's), en original equipment manufacturers (OEM's). Meer informatie over Eicon Networks is te vinden op www.eicon.nl. Eicon is een business unit van i-data international a-s. Meer informatie over i-data international a-s is te vinden op www.i-datac.com.