Ingezonden persbericht

Palm-gebruikers in Jaarbeurs bijeen
Keur aan sprekers en exposanten toont veelzijdigheid PalmOS aan

Amsterdam, 3 oktober 2001 - Voor de vierde keer organiseert de Nederlandse Palmclub Stichting (http://www.palmclub.nl) een gratis toegankelijke gebruikersavond in de Juliana Congreszaal van de Jaarbeurs te Utrecht. De avond vindt plaats op donderdag 11 oktober van 19:00 tot 22:45 uur. Het evenement is bedoeld om gebruikers te informeren over de nieuwste mogelijkheden van PalmOS handhelds en om onderling ervaringen uit te wisselen.

Op deze gebruikersavond zullen zowel Palm als Handspring hun visie op de ontwikkelingen van PalmOS handhelds geven.
Daarnaast presenteert Xircom, sinds kort onderdeel van Intel, twee gloednieuwe wireless LAN - modules, zowel voor de Visor als voor de Palm m500/505. Met beide wireless LAN modules van Intel is het mogelijk om te synchronizeren en op het internet of intranet te surfen over een draadloos 802.11b netwerk.
RAM Mobile Data gaat een stapje verder. Dit bedrijf heeft speciaal voor de Palm Vx de zogenoemde Mobitex-slede geïntroduceerd. Dankzij deze vinding kunnen buitendienstmedewerkers continu in verbinding staan met de backoffice en voortdurend over actuele gegevens beschikken.
Verder toont Symbol Technologies een bijzondere toepassing die het bedrijf voor Van Gend & Loos EuroExpress ontwikkelde. Alle 2.200 chauffeurs in de Benelux zijn uitgerust met een industriële PDA op basis van PalmOS met een geïntegreerde barcodescanner en draadloze LAN-adapter.

Naast de sprekers en demonstraties presenteert een aantal bedrijven zich doorlopend in de foyer bij de zaal. Bovendien verkopen pdashop en Mobileware via hun stands producten en accessoires voor PalmOS handhelds. Tijdens deze gebruikersavond is er een aparte loungehoek waar gebruikers onderling ervaringen kunnen uitwisselen en waar vragen gesteld kunnen worden aan het bestuur van de Nederlandse Palmclub.

Geïnteresseerde bezoekers kunnen zich inschrijven op http://www.palmclub.nl/meeting/. Op deze pagina is ook aanvullende informatie over de gebruikersavond te vinden.

De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de (financiële) ondersteuning van Palm, Handspring, Symbol Technologies, Xircom en RAM Mobile Data.