Tiscali


- Tiscali, U2.com en RealNetworks webcasten U2 concert live en online: de eerste herfstshow van U2's "Elevation Tour 2001" kan via elk van de 15 Europese portals van Tiscali bekeken worden -

Utrecht/Cagliari, 4 oktober 2001 - Tiscali, het leidende internet communicatiebedrijf in Europa en U2.com hebben, in samenwerking met RealNetworks®, Inc. (Nasdaq: RNWK), wereldleider in mediatoepassingen voor het internet, vandaag aangekondigd dat het U2 concert in de "University of Notre Dame, de legendarische thuisbasis van "the Fighting Irish", live via internet gewebcast zal worden.

In Nederland hebben gebruikers via www.tiscali.nl toegang tot het online evenement op donderdag 11 oktober om 3.00 uur 's ochtends. De officiële herhaling van het concert vindt online plaats op 11 oktober om 21.00 uur.

De show is de start van het derde deel van U2's Elevation Tour 2001. Muziekcritici en publiek beschouwen deze show als de spannendste en meest sfeervolle van dit jaar. Als aan het eind van dit jaar de Elevation Tour wordt afgesloten, heeft de band wereldwijd meer dan 100 concerten voor een totaal van meer dan twee miljoen fans gegeven.

De live webcast biedt hoogwaardige beelden via meerdere camera's. Elk lid van de band wordt gefilmd zodat gebruikers hun favoriete bandlid live kunnen volgen en zo de regie van hun eigen online-ervaring in handen hebben. Daarnaast is er nog een fantastische mogelijkheid voor Tiscali gebruikers in Europa: gratis exclusieve toegang (narrowband en broadband) tot unieke content. Fans die internettoegang hebben via Tiscali in Europa, en RealNetworks Goldpass leden in de Verenigde Staten, krijgen toegang "backstage" en hebben via een 360-graden spin-cam een onvergetelijke live-ervaring. Kijkers beleven de "making of" van de beeldopnames van het concert en de "backstage" interviews.

Gedurende 21 dagen na het concert bieden Tiscali en RealNetworks on-demand, exclusieve toegang tot de breedbandbeelden van het concert en de interviews, via www.tiscali.nl, en voor RealNetworks Goldpass leden via www.real.com.

De hoogwaardige kwaliteit van deze live webcast is mogelijk dankzij de technologie van RealNetworks, waarmee Tiscali onlang een omvangrijke en uitgebreide samenwerkingsovereenkomst afsloot. Dankzij het unieke content delivery netwerk van Tiscali zal Tiscali het concert in alle 15 landen waar Tiscali aanwezig is uitzenden. Dit is het eerste in een reeks onmisbare live evenementen waarvoor Tiscali 'virtuele' plaatsen op de eerste rang aan al haar gebruikers biedt. Real Broadcast Network (RBN), de content delivery divisie van RealNetworks, is verantwoordelijk voor de productie, het management en de uitvoering van de live U2 webcast.

Om de webcast te kunnen bekijken moeten gebruikers RealPlayer geïnstalleerd hebben op hun computer. RealPlayer is gratis te downloaden via www.real.com.

Over Tiscali S.p.A.
Tiscali S.p.A., (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), is het leidende pan-Europese internet communicatiebedrijf. Tiscali levert toegang tot het internet en biedt een breed scala aan content, toepassingen en innovatieve communicatiediensten aan 7,1 miljoen actieve gebruikers. In het eerste halfjaar van 2001 genereerde Tiscali meer dan 19 miljard minuten internetverkeer en meer dan 13 miljoen bezoekers per maand op haar websites (30 juni 2001).

Website Tiscali B.V.: www.tiscali.nl
Corporate website Tiscali: www.tiscali.com

Over Real Broadcast Network:
RBN is de content delivery divisie van Real Networks, Inc. en is een erkende leider op het gebied van internet broadcasting en hoogwaardige advertentie mogelijkheden via streaming media. RBN is wereldwijd een van de grootste hosting solutions providers en levert aan honderden radiostatipons, TV stations en kabelnetwerken. Ook zenden zijn duizenden afzonderlijke online evenementen per maand uit. Consumentenpubliek is gegarandeerd van een hoe kwaliteit internet media ervaring, zowel narrowband als broadband, wanneer zij content bekijken die wordt geleverd vias RBN's wereldwijde netwerk van samenwerkingen met belangrijke backbones en ISPs.