Belgacom

9 oktober 2001

Belgacom en Skynet: Internet Infodagen voor senioren

Samen met haar Internetfiliaal Skynet organiseert Belgacom een serie Internet-informatiedagen voor senioren. Vanaf 15 oktober zal in een tiental steden in heel België een gratis inleiding worden gegeven op de werking en de mogelijkheden van het world wide web.

Uit verschillende marktstudies blijkt dat veel senioren geïnteresseerd zijn in een kennismaking met het Internet. Het medium vormt een belangrijk onderdeel van het dagelijks beroeps- en privé-leven van hun kinderen, kleinkinderen en vrienden en is zo immers in hun eigen leven ook een rol gaan spelen.
In april 2001 had 17,3 % van de Belgische senioren al kennisgemaakt met het web*. Dit toont uiteraard dat de interesse bestaat, maar ook dat het merendeel van deze senioren de stap nog niet heeft gezet.

Ook is gebleken dat senioren bij hun kennismaking met het Net enige begeleiding op prijs stellen omdat zij misschien niet beschikken over de vereiste basiskennis.
Om op deze interesse in te spelen, organiseren Belgacom en Skynet van half oktober tot eind november gratis kennismakingscursussen over het Internet.

Het programma kort samengevat:
Een korte inleiding geeft de aanwezigen de basisinformatie over Internetgebruik. Zij krijgen de gelegenheid om (evt. onder begeleiding) het Internet op te gaan en tijdens het surfen vragen te stellen. Dit onderdeel is volledig gratis.
Indien gewenst kan men zich vervolgens inschrijven voor een opleiding `PC en Internet-initiatie', voor beginners of gevorderden (123,33 EUR / 4975 BEF). Elsevier Training verzorgt de opleidingen.

Op www.skynet.be en via het gratis nummer 0800- 22 543 zijn meer gegevens beschikbaar over het programma en de data van de informatiedagen. Ook kunnen geïnteresseerde senioren zich daar inschrijven.


* onafhankelijke studie door AXA : "mei 68'ers, senioren en internet ".