Korps: Groningen, plaats: Diverse 5-10-2001
Politiebericht Groningen
Vrijdag 5 oktober 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Winschoten: man aangehouden voor bedreiging
Een 32-jarige inwoner van Nibbixwoud is donderdagavond op het NS-Station in Winschoten aangehouden voor bedreiging in een horecagelegenheid in Winschoten. Hij zou gezwaaid hebben met een vuistvuurwapen en had de lokaliteit zonder te betalen verlaten richting NS-Station. Daar werd hij even later aangehouden. Bij zijn aanhouding had hij geen vuurwapen bij zich maar wel een busje traangas. De man is voor nader onderzoek ingesloten. De politie zoekt het verhaal van het vuurwapen nog uit.

Delfzijl: inbraak bedrijf, bedrijfsauto meegenomen Bij een inbraak in een bedrijf aan de Zeesluizen in Delfzijl is woensdagnacht de bedrijfsauto meegenomen alsmede een groot assortiment gereedschap als boormachines en knippers. De auto betrof een witte Ford Transit met aan de zijkant blauwe reclame van het bedrijf genaamd Weewer Isolatie BV. De politie stelt een onderzoek in. Tevens bleek dat in een naburig bedrijf eveneens was ingebroken. Ook hier miste men elektrisch gereedschap.

Tolbert: man aangehouden voor bedreiging
Een 31-jarige bewoner van Het AZC in Tolbert is donderdagavond aangehouden voor bedreiging van een medebewoner. Betrokkene had de andere bewoner zonder enige aanleiding bedreigd met een broodmes. De ander vluchtte daarna naar de receptie die de politie waarschuwde. De verdachte kon even later worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Saaksum: alcomobilist tegen boom
Een 29-jarige automobilist uit Groningen is donderdagavond op de Roodehaansterweg bij Saaksum tegen een boom gebotst. Hij verklaarde dat hij iets uit het dashboardkastje wilde halen en daardoor even niet goed oplette. Nader onderzoek gaf aan, dat hij gedronken had. Uit de ademanalyse bleek, dat hij ongeveer 1.4 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. De zwaardbeschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Musselkanaal: diefstal honkbalknuppels
Uit een opslagplaats op het sportterrein aan de Nijverheidslaan in Musselkanaal zijn negen honkbalknuppels gestolen en een paar leren voetballen. Dit is gebeurd in de afgelopen periode van drie weken. De toegangsdeur is opengebroken. De schade is ongeveer duizend gulden.

Ter Apel: auto gestolen bij woninginbraak
Bij een woninginbraak aan de Hoofdkade in Ter Apel is woensdagnacht de personenauto van de bewoner meegenomen. Men is binnengekomen door het slot van de achterdeur te vernielen. De benedenverdieping is daarna doorzocht waarbij onder meer de sleutel van de auto is gevonden. De auto stond voor de woning geparkeerd. Uit de woning wordt nog een GSM vermist. De bewoners hebben niets van de inbraak gemerkt. Ze lagen te slapen op de bovenverdieping.

Groningen: man aangehouden na klap
De politie werd donderdagnacht gestuurd naar de Parkweg waar een 46-jarige man uit Groningen meldde dat hij in een café aan de Rabenhauptstraat was geslagen door een 32-jarige Stadjer. In een bemiddelend gesprek tussen de politie en beide onder invloed zijnde mannen haalde de 32-jarige man plotseling uit naar de andere man. Daarop werd hij door de politie aangehouden. De man is ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: buurtbewoner vernielt twee autos
Buurtbewoners van de Hofstraat werden donderdagavond opgeschrikt door een 30-jarige straatgenoot die stond te springen op een motorkap van een geparkeerde auto. In de straat stond nog een wagen met vernielingen. Een buurtbewoner die de man tot rede probeerde te krijgen werd bedreigd. Hij is aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. De reden van zijn gedrag is tot dusverre niet duidelijk geworden.

Groningen: tasjesroof in van Royenlaan
Een 46-jarige vrouw uit Groningen is donderdagavond rond 21.15 uur beroofd van haar tas in de van Royenlaan en daarbij ten val gekomen. De vrouw werd van achteren door een nog onbekende man aangevallen die vervolgens aan haar tas getrokken. De tas bleef echter eerst nog haken aan haar arm waardoor de vrouw enkele meters werd meegesleurd. De dader liep vervolgens met de tas met daarin een portemonnee en persoonlijke spullen, weg de Sitterstraat in. Het slachtoffer is naar de huisartsenpost geweest voor behandeling van haar verwondingen aan arm en been. De politie stelt een nader onderzoek in. Eventuele getuigen worden verzocht zich te melden op 0900 8844.

Groningen: man valt (ex)vriendin lastig
De politie ging donderdagavond naar een woonboot aan het Hoendiep waar een 40-jarige vrouw werd lastig gevallen door haar 36-jarige (ex)vriend uit Groningen. De man was zwaar onder invloed en stelde zich erg agressief op naar de agenten en de vrouw. Daarbij viel de man tot twee keer toe in het water. De man werd uiteindelijk overmeesterd door het gebruik van pepperspray. Hij is naar het bureau gebracht en voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: slaapkamerbrandje
In de woning van een 37-jarige vrouw heeft donderdagavond een klein brandje gewoed in de slaapkamer van haar woning aan de Vindicatstraat. De brandweer bluste het kleine brandje en constateerde dat het vuurtje waarschijnlijk was aangestoken. Gezien het verleden van de vrouw werd zij meegenomen naar het bureau en de geestelijke hulpverlening gewaarschuwd.

Groningen: aanrijding in Nieuwe Ebbingestraat
Een 47-jarige automobilist uit Groningen was donderdagmiddag betrokken bij een kop-staart aanrijding in de Nieuwe Ebbingestraat. Bij het noteren van de aanrijding werd een alcohollucht waargenomen bij de Stadjer. Hij werd voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Omdat de man medicijnen gebruikt werd er een bloedproef afgenomen. Proces-verbaal is opgemaakt.

Groningen: baldadige man met putdeksel aan de haal Via het cameratoezicht zagen politiemedewerkers dat een 22-jarige man uit Assen donderdagnacht een putdeksel uit het wegdek van de Poelestraat haalde. Agenten werden naar de straat gedirigeerd en de man bleek stevig onder invloed van drank. Hij wilde zich niet verwijderen, waarna hij vervolgens werd aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal.

Groningen: aanrijding tussen paard en auto
Op de Friesestraatweg net buiten de bebouwde kom van Groningen vond vrijdagochtend een aanrijding plaats tussen een 43-jarige automobilist uit Stedum en een losgebroken paard. Het paard liep op de rijbaan en werd frontaal aangereden door de automobilist. Het paard kwam vol op de motorkap en het dak van de auto terecht en overleed ter plaatse. De auto kwam een 150 meter verderop via de rechterberm in een sloot tot stilstand. Een tegemoet komende automobilist zag de auto in de sloot verdwijnen en verleende hulp aan de automobilist die beklemd zat. tevens waarschuwde hij de hulpverleningsdiensten. De Stedumer werd met borstklachten naar het ziekenhuis gebracht. De weg werd gedurende de bergingswerkzaamheden gestremd. het verkeer werd via Hoogkerk en de ringweg omgeleid.

Groningen: hennepkwekerij ontmantelt door politie Op zolder van een woning aan de Poortstraat werd een hennepplantage ontmanteld. Alle toebehoren zoals plantenbakken, schakelklokken, filters, luchtbevochtigers en glaswolblokken werden na inbeslagname vernietigd. Uit onderzoek bleek dat er stroom illegaal werd afgetapt. De 35-jarige bewoner werd aangehouden voor nader verhoor.

Groningen: inbraak in supermarkt
Donderdagochtend werd gezien dat er was ingebroken in een supermarkt aan de Wilhelminakade. Met een stoeptegel was een ruit ingegooid en uit de zaak werden een hoeveelheid rookwaar, telefoonkaarten en krasloten weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Groningen: dronken automobilist
Op de Ubbo Emmiussingel werd een 49-jarige automobilist uit Gieten donderdagochtend gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van 1.7 en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg een proces-verbaal mee.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie 0900-8844 (30 c/m)