Politiebericht Friesland: Friesland 4-10-2001
Politieberichten van 4/10 (07.00 tot 13.00 uur)

Fryske diken: aankondiging controles
Maandag 8 oktober wordt gecontroleerd op snelheid tussen Oldeholtpade en de A32. Een dag later staat de radarwagen opgesteld tussen de A7 en Gorredijk. Twee dagen later wordt gecontroleerd tussen Sneek en Dearsum. Ook elders in de provincie Fryslân zal in week 41 niet alleen op snelheid worden gecontroleerd, maar ook op het rijden door rood licht, het rijden zonder helm, het rijden onder invloed en het dragen van de gordel.

Drachten: radardetector weg
Uit een auto die geparkeerd stond aan het Kiryat Onoplein is woensdagavond tussen 19.30 en 22.45 uur een radardetector gestolen. Van de auto was een ruit vernield. De 55-jarige eigenaar uit Oosterwolde deed aangifte.

Lemmer: diefstal
In de nacht van dinsdag op woensdag werd aan de Leeg een aanhangwagen met een trilmachine gestolen. De aanhanger stond met een ketting vast aan een paal. De 31-jarige eigenaar uit Lemmer deed aangifte.

Oudehorne: auto gestolen
Donderdag werd tussen 01.00 en 08.30 uur een aan de Schoterlandseweg geparkeerde een auto gestolen. Het betrof een zwarte Toyota MR2 met het kenteken 87-HF-TN. De 30-jarige eigenaar uit Oudehorne deed aangifte.

Sneek: inbraak bedrijfspand
In een bedrijfspand aan de Steenhouwerstraat is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Men kwam het pand binnen door een deur te forceren, waarna een klein geldbedrag werd ontvreemd. Een 46-jarige Sneker deed aangifte.

Dachten: motor gestolen
Vanuit een garage bij een woning aan het Blauwgras is donderdag tussen 05.30 en 06.40 uur een motorfiets gestolen. De garage werd waarschijnlijk met een valse sleutel geopend. Het betrof een zwarte Yamaha FZR 1000 met het kenteken MR-63-NT. De 41-jarige eigenaar uit Drachten deed aangifte.

Leeuwarden: aanrijding fietser
Een 18-jarige fietser uit Sneek is donderdag om 08.30 uur op de Noorderweg door een auto aangereden. De bestuurder van de auto, een 45-jarige inwoner van Dronrijp, sloeg op genoemde weg linksaf en verzuimde aan de fietser voorrang te verlenen. De fietser werd voor onderzoek per ambulance naar het MCL overgebracht.

Bureau Communicatie: 058 8808272