VISGILDE
Visgilde maakt beste vismaaltijd van Nederland
Den Haag / Naaldwijk, 2 oktober 2001 Op maandag 1 oktober vond tijdens
de Visbeurs in Spakenburg de finale plaats van de wedstrijd: De beste
kant-en-klare vismaaltijd van Nederland. Deze wedstrijd werd gehouden
door de beursorganisatie in samenwerking met het Nederlands Visbureau.
Onder leiding van Joop Braakhekke streden vier finalisten om de titel.
De jury, die zeer te spreken was over de kwaliteit van de maaltijden,
vond uiteindelijk de maaltijdpasta van Visgilde Naaldwijk de beste
kant-en-klare vismaaltijd van Nederland. De jury oordeelde als
volgt:
De maaltijdpasta is een hele lekkere maaltijd die past in de huidige
trends. Met name jongere consumenten zullen deze maaltijdpasta met
zalm en botervis erg waarderen.
Voor Jeroen Vijverberg is de titel een kroon op zijn werk. Tien jaar
geleden begon hij al met kant-en-klaar maaltijden in de vorm van
ovenschotels. Inmiddels biedt hij per dag tussen de 30 en 45
verschillende gerechten aan, die worden ontwikkeld in samenwerking met
kok Edgar Verdonk die daarvoor speciaal in dienst is genomen.
Vijverberg speelt met de maaltijden in op de wensen van zijn klanten.
Voor veel mensen is de bereiding van vis nog een drempel. Een
kant-en-klare maaltijd is dan natuurlijk een goede keuze en met vis
zijn heel veel lekkere maaltijden te maken, aldus Vijverberg.
Het bedrijf van Vijverberg is aangesloten bij het keurmerk Visgilde.
Visspeciaalzaken komen in aanmerking voor het predikaat Visgilde
wanneer zij voldoen aan de sterke kwaliteitseisen van de centrale
organisatie. Deze hebben betrekking op productkwaliteit, vakmanschap,
hygiëne, assortiment, service, ondernemersvaardigheden en zakelijke
perspectieven. Het lidmaatschap wordt aangegaan voor de duur van één
jaar. Is men éénmaal lid, dan dient men te blijven voldoen aan de
gestelde normen van het keurmerk Visgilde.
Deze normen worden getoetst door een onafhankelijke keuringsdienst,
welke de betreffende Visgilde winkels jaarlijks vijf keer bezoekt en
per bezoek drie producten ter bemonstering meeneemt naar het
laboratorium. Daarnaast worden jaarlijks een aantal onderzoeken
verricht op het gebied van presentatie, service en niveau van
bediening door zogenaamde mysteryshoppers.
De Algemene Bedrijfskeuring, welke door de centrale organisatie wordt
verricht, vormt de sluitpost van het kwaliteitssysteem en bepaalt of
een lidmaatschap opnieuw voor de duur van één jaar wordt verlengd.
Daarbij tellen de testuitslagen van de externe bureaus mee. Vanwege
het onafhankelijke karakter van de keurende instanties kan met recht
worden gesproken over een betrouwbaar keurmerk.
De Vereniging van Visspeciaalzaken is door een aantal zelfstandige
visspecialisten opgericht om het kwaliteitsidee op een hoog niveau uit
te dragen. Dat lukt door het toepassen van een betrouwbaar
kwaliteitssysteem. Visgilde winkels kenmerken zich door op de eerste
plaats een uitstekende service, een perfecte productkwaliteit en
daarnaast een eigentijdse inrichting van de zaak. Bovendien zijn leden
van de Vereniging van Visspeciaalzaken Visgilde op vaktechnisch gebied
buitengewoon actief. Alle kennis op het gebied van vis en aanverwante
producten wordt binnen de Vereniging van Visspeciaalzaken vertaald
naar een moderne bedrijfsvoering. Verder worden de leden met
allerhande diensten door de centrale organisatie bijgestaan die het
zelfstandige ondernemersschap continuïteit bieden en een eigentijds
karakter meegeven.
Visgilde heeft vestigingen in: Naaldwijk, Rotterdam,
Hendrik-Ido-Ambacht, Bodegraven, Gouda, Leidschendam, Leiderdorp,
Papendrecht, Oegstgeest, Zeewolde, Leeuwarden en binnenkort ook in
Barendrecht, Rotterdam, Nieuw Vennep, Ede, Schiedam en Soest
Einde persbericht