Provincie Zuid-Holland

28-09-2001

Werkzaamheden N 207 eind volgende week afgerond

Eind volgende week (circa 5 oktober 2001) rondt de provincie Zuid-Holland de werkzaamheden aan de N 207 af. Het gaat dan om het gedeelte vanaf het Rijneveldviaduct tot en met de tunnel in Boskoop. Doorgaand verkeer op de N 207 in Boskoop is dan weer mogelijk. Inmiddels is de toerit via het Plankier in Boskoop naar de N 207 in noordelijke richting (Alphen a/d Rijn) opengesteld.

De werkzaamheden zouden veertien dagen duren, helaas is dat niet gelukt. Er zijn een aantal tegenslagen geweest, die vantevoren nauwelijks goed in te schatten waren. Zo bleek dat sommige gedeelten van de oude slijtlaag van de tunnelvloer moeizaam verwijderd konden worden, waardoor een andere methode toegepast moest worden. Verder was het noodzakelijk een extra hechting aan te brengen voor de nieuwe slijtlaag op het wegdek. Maar vooral de weersomstandigheden zijn van invloed geweest op de voortgang van de werkzaamheden. Het aanbrengen van de epoxyslijtlaag, de slijtlaag op de betonnen tunnelvloer, is zeer vochtgevoelig. Droog weer is hiervoor dan ook noodzakelijk. Aangezien de afgelopen weken erg nat waren, heeft dit voor veel vertraging gezorgd.

Stand van zaken
Op dit moment is het grootste gedeelte van de renovatiewerkzaamheden van het totale traject gereed. Wat rest is aanbrenging van de slijtlaag op de betonnen vloer in de tunnel en de op- en afritten. Vervolgens kunnen de voegprofielen worden ingeplakt en de markering op het wegdek worden aangebracht. De verwachting is dat de werkzaamheden circa 5 oktober 2001 zijn afgerond en de
N 207 weer open is voor het verkeer.

In het kader van 'duurzaam veilig' wordt over het hele traject, inclusief het viaduct, de belijning aangepast en een verhoogde afscheiding aangebracht. Een andere veiligheidsmaatregel die wordt genomen is het aanbrengen van een snelheidsremmend plateau in de oprit naar de N 207 vanaf het Plankier.
Voor de laatste informatie over deze afsluiting en andere afsluitingen kunt u kijken op www.pzh.nl/werkaandeweg of bellen met het gratis telefoonnummer 0800-0884.