PERSBERICHT
20/09/2001
Iglo introduceert de zelfmaakgerechten
Je kent het wel, dat gevoel dat je wel lekker en gezond wilt eten,
maar dat je geen zin of tijd hebt om lang in de keuken te staan. We
krijgen het steeds drukker en hebben daardoor minder tijd voor het
bereiden van eten. Als gevolg hiervan vraagt de consument steeds vaker
om makkelijke oplossingen om toch een lekkere avondmaaltijd op tafel
te krijgen. Concessies doen met betrekking tot kwaliteit en gezondheid
behoren echter tot de verleden tijd. Daarom introduceert Iglo in
oktober 2001 een nieuwe manier van koken: de Zelfmaakgerechten. Elf
nieuwe gerechten, variërend van complete maaltijden tot groentemixen,
die lekker vers eten toegankelijk maken voor iedereen, elke dag weer.
Met de introductie van de Zelfmaakgerechten speelt Iglo in op dé drie
trends op het gebied van voeding: Gemak, Gezondheid en Genieten.
De Zelfmaakgerechten
De Iglo Zelfmaakgerechten kunnen worden onderverdeeld in drie groepen.
Allereerst zijn er vier Kookstarters die ideaal zijn als basis voor
een heerlijke maaltijd voor twee personen. Voeg zelf nog pasta, rijst
of aardappeltjes toe en klaar ben je. Wat dacht je bijvoorbeeld van
Rundvleesreepjes met Courgette, gegrilde Paprika, basilicum en tijm?
Vervolgens zijn er vier complete Maaltijden voor één persoon,
waaronder de Tagliatelle met Zalmfilet, Bladspinazie en Parmezaanse
kaas.
Ideaal voor als je alleen bent, want je hoeft het maar tien minuten om
te scheppen in de pan. Drink er een lekkere wijn bij en de Maaltijd is
compleet. Tenslotte zijn er drie Groentemixen voor twee tot drie
personen, zoals bijvoorbeeld de Asperges, Haricots Verts, peultjes en
Broccoli met basilicum. Deze passen perfect bij iedere gezonde en
lekkere maaltijd, of het nu vlees, vis of vegetarisch is.*
Bereidingswijze
Of we het nou hebben over jonge werkende mensen, stelletjes met jonge
kinderen die nog niet mee eten of over ouderen waarvan de kinderen al
uit huis zijn, met de Iglo Zelfmaakgerechten zet iedereen binnen een
handomdraai een lekkere en gezonde maaltijd op tafel. Het was-,
schil-, en snijwerk is reeds gedaan, alleen het leuke werk blijft nog
over. De Zelfmaakgerechten zijn eenvoudig te bereiden in de wok,
hapjespan of koekenpan. Omdat de ingrediënten apart van elkaar zijn
ingevroren, pas in de pan bijelkaar gevoegd worden, behouden ze hun
natuurlijke smaak en voedingswaarde. De groenten, bijvoorbeeld, worden
direct na de oogst ingevroren, zodat ze boordevol vitamines en
mineralen op tafel komen. Dat noemt Iglo vriesvers: hèt alternatief om
lekker vers te eten.
Prijs en verkrijgbaarheid
De Zelfmaakgerechten zijn verkrijgbaar vanaf week 40 op de vriesvers
afdeling van de supermarkt. De prijs van een Kookstarter varieert van
f 10.99 tot f 11.88, van een Maaltijd tussen f 8.79 en
f 10.34 en alle Groentemixen bedragen f 5,99.
* Voor een compleet overzicht van de Kookstarters, Maaltijden en
Groentemixen: zie de Extra Informatie.
- Einde bericht-