Finalewedstrijden straatsport op het Eusebiusplein: sport, muziek en spektakel

Op zondag 26 augustus, tussen 12.00 en 17.00 uur, vinden er op het Eusebiusplein in Arnhem de finales plaats om het Nederlands kampioenschap straatbasketbal en het Arnhems kampioenschap straatvoetbal. Daarnaast is er van alles te doen op het gebied van sport en muziek.

Finale Nederlands kampioenschap straatbasketbal 2001 Teams uit het hele land strijden om het Nederlands Kampioenschap Straatbasketbal 2001. Deze teams, bestaand uit jongens en meisjes tussen de 12 en 22 jaar, zijn de winnaars uit 11 voorronden. Deze voorronden hebben eerder dit jaar in de Nederlandse steden plaatsgevonden onder de naam 'whoZnext Playground Tour 2001'.

Finale Arnhems kampioenschap straatvoetbal De finalewedstrijden straatvoetbal gaan tussen de winnaars van de voorronden die het afgelopen halfjaar in de Arnhemse wijken zijn georganiseerd in het kader van de Sportkaravaan. Het team dat zondag wint mag zich de straatvoetbalkampioen van Arnhem noemen.

Sport, muziek en spektakel Naast deze finalewedstrijden is er op het Eusebiusplein heel veel te doen op het gebied van sport en muziek. Jongeren kunnen bijvoorbeeld skaten of meedoen aan een streetdance-demonstratie. Er zijn break- en streetdance-optredens. Verder zijn de Coca-Cola Beachparty, dj St. Paul (o.a. Tivoli, Lowlands), Tim Cornelisse (Vitesse) en enkele bekende basketballers aanwezig, waaronder Henk Pieterse (Sixers). Deelnemers en bezoekers kunnen vele leuke prijzen winnen.

Kortom, iedereen die van sport en muziek houdt: kom zondagmiddag naar het Eusebiusplein!

Het evenement wordt georganiseerd door de stichting Jeugd in Beweging, de afdeling Sportontwikkeling van de gemeente Arnhem en de Nederlandse Basketball Bond. Bel voor meer informatie over deze dag met Patrick Spierts van Jeugd in Beweging, telefoon 026 - 4834748 of Said Zahti van de afdeling Sportontwikkeling gemeente Arnhem, telefoon 026 - 3774930.