Ingezonden persbericht
Aan: Nieuws Bank
Interactief Nederlands Persbureau
Zwolle, 17 augustus 2001
PERSBERICHT
Krekelplaag in Zwolle opgelost
De laatste week heeft een grote krekelfamilie het centrum van Zwolle als
nieuwe woonomgeving gebombardeerd. Overal hoor je het bekende
'vakantiegetjirp', maar zien ho maar... Dit bekende krekelgeluid doet het
vakantiegevoel natuurlijk wel herleven. Maar hoe zijn die beesten in
Zwolle beland? Kwamen deze krekels soms mee in de koffer(bak) na een
mooie vakantie? "Nee", legt Rudolphe de Bruin van restaurant Sainte
Barbara uit, "dit typische geluid uit de Provence hebben wij ook
geïmporteerd".
Restaurant Sainte Barbara is een Provençaals restaurant. Diverse
ingrediënten voor heerlijke Franse lekkernijen worden rechtstreeks uit
de Provence gehaald. Maar niet alleen ingrediënten, bleek deze week. Ook
het Provençaalse krekelgetjirp! "Restaurant Sainte Barbara neemt de
volledige schuld op zich van de krekelplaag in Zwolle. Wij hebben het
geluid, in de vorm van 'muziekdoosjes', geïmporteerd en in diverse bomen
in het centrum uitgezet. Zo hebben we niet alleen de Provençaalse keuken
naar Zwolle gehaald, maar ook hét gevoel", vertelt Rudolphe.
Een compleet stukje Provence op de Zwolse Ossenmarkt dus. Want
zonnebloemen, lavendel en blauw-gele tafelkleden waren al aanwezig in
dit gezellige restaurant. Het restaurant werd begin dit jaar overgenomen
door de broers De Bruin. Vader, Hans de Bruin, die de Franse
streekkeuken jaren geleden naar Nederland haalde, vertrok zelf
definitief naar de Provence. Walter en Rudolphe de Bruin toverden Sainte
Barbara totaal om in Provençaalse sferen. En dat is niet alleen te zien
en te proeven, maar tegenwoordig ook te horen!
(