Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-08-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.25 uur
Dodelijke schietpartij Predikherenstraat

Later op de dag zal berichtgeving volgen betreffende dit schietincident.

Hennepkwekerij

UTRECHT Op dinsdagmiddag 31 juli deed de politie naar aanleiding van overlastmeldingen, een onderzoek in een woning aan het Willem van Abcoudeplein. Tijdens het onderzoek werd een hennepkwekerij aangetroffen op de 1e verdieping van de woning. De kwekerij bestaande uit 160 planten werd inbeslaggenomen evenals de bijbehorende apparatuur.

In de woning werd een 62-jarige Utrechter aangehouden, die eigenaar van de kwekerij bleek te zijn. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op dinsdagochtend 31 juli vond een aanrijding plaats op de kruising Royaards van den Hamkade met de Marnixlaan. Een 29-jarige inwoonster van De Meern werd met haar fiets aangereden en liep letsel op. Het slachtoffer werd met haar fiets aangereden door een 30-jarige automobilist uit Utrecht. Deze wilde op de kruising vanaf de Marnixlaan rechtsaf de Royaards van den Hamkade oprijden, waarbij hij kennelijk het slachtoffer over het hoofd zag en haar aanreed. Het slachtoffer werd met rugletsel en hoofdwonden overgebracht naar het U.M.C..

Aanrijding auto met tram

UTRECHT Op maandagmiddag 31 juli, omstreeks drie uur, raakte een 21-jarige inwoonster van Renswoude ernstig gewond bij een aanrijding op het 5 Meiplein. Het slachtoffer reed met haar auto over het 5 Meiplein in de richting van de Koningin Wilhelminalaan en kwam op het plein op de oversteek met de tramrails met haar auto onder de sneltram.

Vermoedelijk had het slachtoffer het rode verkeerslicht niet opgemerkt. Zij kwam in haar voertuig bekneld te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd. Een 17-jarige inwoner van Veenendaal, die bij haar in de auto zat, kon ongedeerd uit het voertuig komen.

Het slachtoffer werd met inwendig letsel overgebracht naar het U.M.C.. Haar auto was geheel vernield. De Beneluxlaan werd gedurende een uur afgesloten. Het verkeer werd omgeleid.

Schietincident ?
UTRECHT Op maandagavond 31 juli werden omstreeks half tien schoten gehoord op de kruising Kanaalstraat met de Damstraat. Ter plaatse bleek uit onderzoek dat er onenigheid was ontstaan tussen een groep personen. Hierbij was op een gegeven moment mogelijk een vuurwapen gebruikt door één van de mannen.

Terwijl de politie met het onderzoek bezig was, meldde zich een 39-jarige inwoner van Utrecht met enkele verwondingen aan het hoofd. Hij deelde mede betrokken te zijn geweest bij het incident. De man werd aan zijn verwondingen behandeld, waarna hij aangifte deed van poging doodslag. De politie is een onderzoek gestart naar de aard en toedracht van de onenigheid.

Vermoedelijke inbrekers aangehouden
UTRECHT - In de nacht van dinsdag op woensdag zijn aan de Noordersluis drie Utrechters van 17 en 18 jaar aangehouden op verdenking van een inbraak in een bedrijf. De drie werden in de omgeving van een bedrijf aangetroffen, terwijl ze met tassen liepen. Toen de politie ter plaatse kwam probeerden de drie tevergeefs te vluchten. In de tassen werden diverse laptops aangetroffen. Bij een nabijgelegen bedrijf werd een ontgrendeld raam aangetroffen. De drie zijn overgebracht naar het bureau voor nader verhoor.

Woninginbreker aangehouden
UTRECHT In de nacht van dinsdag op woensdag is aan de Acaciastraat een 23-jarige Utrechter aangehouden op verdenking van een woninginbraak. Getuigen belden de politie dat iemand een ruit had ingegooid van een woning en zich verdacht ophield. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.