Politiebericht Uden 30-07-2001
Politiebericht district De Leijgraaf

DOORRIJDER AANGEHOUDEN

De politie heeft zondagavond op de Beatrixhof in Uden een 48-jarige man uit Uden aange-houden. De man had even tevoren op de Sint Janstraat een personenauto aangereden. De 22-jarige bestuurder ervan, die net wilde instappen, moest op de motorkap springen om niet aangereden te worden. Door de botsing rolde zijn auto door naar een tweede geparkeerde auto. Agenten troffen de bestuurder even later slapend aan voor de deur van zijn woning aan de Beatrixhof. De man De Udenaar had teveel gedronken en kreeg, naast een proces-verbaal, een rijverbod van vijf uur. Van de aanrijding kon hij zich niets meer herinneren.

MAN DREIGT BUURTBEWONER MET MES

Zondagavond kreeg de politie een melding van een vechtpartij op Germenzeel in Uden. Toen de agenten ter plaatse kwamen waren de gemoederen enigszins bedaard. Een 59-jarige buurtbewoner werd aangehouden omdat hij met een mes zou hebben gedreigd. Hij is in ver-zekering gesteld. Een 34-jarige man deed aangifte van bedreiging ervan. Het betreffende mes heeft de politie in beslag genomen.

Een 41-jarige bewoner van Germenzeel deed vanmorgen aangifte van vernieling. Van zijn woning werd afgelopen nacht een voorruit ingegooid.

SNELHEIDSDUIVEL BEKEURD

Op de Rondweg in Uden is zondag een 35-jarige autobestuurder uit Escharen bekeurd voor het overschrijven van de maximum snelheid. In plaats van 80 km. reed de snelheidsduivel 142 km. per uur. De man kreeg proces-verbaal, zijn rijbewijs is ingevorderd.

AUTOS GESTOLEN

Afgelopen nacht werd op de Beatrixhof in Uden een rode Mazda 626 gestolen, kenteken GN-LG-15. In dezelfde nacht verdween op de NCB-laan in Veghel een blauwe Opel Kadett, kenteken TV-74-VP, waarde f.3.000,--.

GETUIGEN GEZOCHT

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk het voertuig hebben gezien dat betrokken is geweest bij de inbraak in een bedrijfspand aan de Linie in Uden in de nacht van zaterdag op zondag. Uit sporenonderzoek is komen vast te staan dat de auto waarin de kluis is vervoerd, heeft gestaan in de berm van de Rondweg in Volkel. De kluis is vermoedelijk vervoerd in een winkelwagentje dat in de buurt van het bedrijf werd aangetroffen.

OPROEP VOOR GEDUPEERDE FIETSEIGENAREN

De politie heeft afgelopen nacht op de Hoofdstraat in Veghel een 34-jarige Portugees aange-houden, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft in Nederland. Enkele horecamedewer-kers hadden kort tevoren gezien dat de man met een afgesloten fiets op zijn nek liep. Nadat zij de fiets hadden afgenomen, wilde de man niet vertrekken. Hij was agressief en onder invloed van alcohol. De man bekende later tegenover de politie dat hij de (dames)fiets had weggenomen vanuit een portiek aan het Bolkenplein

De politie trof vandaag in de tijdelijke woning van de man nog drie fietsen aan, waarover hij verklaarde die onlangs gestolen te hebben. Er zijn nog geen eigenaren van deze tweewielers bekend.

Diegene, waarvan in de periode vanaf 15 juli tot heden in het centrum van Veghel een fiets is gestolen en die nog geen aangifte heeft gedaan, wordt verzocht zich te melden bij de politie in Veghel.