Politiebericht Oss 30-07-2001
Politiebericht district Maasland

JONGEN AANGEHOUDEN MET NEPWAPEN, Oss

Zondagmiddag is een 14-jarige jongen uit Oss aangehouden. Er waren meldingen binnen gekomen bij de politie dat iemand op de Basaltstraat in Oss met een vuurwapen rondliep. In die straat werd de jongen aangetroffen met een wapen. Bij onderzoek bleek het een nep vuurwapen te zijn. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt voor het bezit van dat wa-pen.

De laatste tijd wordt de politie steeds vaker met dergelijke speelgoed wapens geconfronteerd. Veel van deze wapens zijn in het buitenland gekocht en vaak niet van echt te onderscheiden. In Nederland is echter het bezit van dergelijk op echte wapens gelijkend speelgoed verboden. Tegen de bezitters wordt dan ook steeds proces-verbaal opgemaakt.

GEWONDEN BIJ ONGEVAL, Nistelrode

Zondagavond zijn 3 personen gewond geraakt bij een ongeval. Door dat de bestuurster van een auto uit Uden de macht over stuur verloor op de Slabroekseweg in Nistelrode reed deze tegen boom. De bestuurster en twee inzittenden, een 28-jarige man uit Slabroek en 36-jarige vrouw uit Uden, zijn met ernstige verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis.

GLAASJE OP, Oss

In de nacht van zondag op maandag is een 20-jarige bromfietser uit Heesch bekeurd. De man reed met zijn bromfiets terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van 4 uur. De controle vond plaats op de Koornstraat in Oss.

MOTORRIJDER GEWOND BIJ ONGEVAL, Nistelrode

Maandagmorgen is een 37-jarige man uit Oss gewond geraakt bij een ongeval. Op de rond-weg in Nistelrode verloor de man de macht over et stuur van zijn motor en kwam te vallen. Hij is met verschillende botbreuken en kneuzingen overgebracht naar een ziekenhuis in Oss.