Casema

Den Haag, 20 juli 2001

Wijziging radiopakket Montfoort, Linschoten, Lopik, Schoonhoven en Bergambacht en wijziging televisiepakket in Linschoten.

Met ingang van dinsdag 31 juli a.s. wijzigt het radio pakket in de gemeenten Montfoort, Linschoten, Lopik, Schoonhoven en Bergambacht en krijgt Linschoten er twee televisiekanalen bij. In overleg met de vier gemeenten en de Stichting Rapijnen (Linschoten) heeft Casema de pakketwijziging vastgesteld.

In alle gemeenten worden de zenders Colorful Radio, ID&T Radio (voorheen SLAM FM) en Radio Nationaal aan het radiopakket toegevoegd. Tevens worden de radiofrequenties van Yorin FM en Business Nieuws Radio gewijzigd. In de gemeente Schoonhoven krijgt de lokale omroep Radio Zilverstad een nieuwe frequentie. In Linschoten zijn de zenders National Geographic Channel en The Music Factory (TMF) aan het huidige tv-pakket toegevoegd.

Colorful Radio is een hitzender en draait multiculturele muziek zoals r&b, salsa, merengue, Turk-pop, hiphop, rai, afrikaans en reggae. ID&T Radio zendt hoofdzakelijk dansmuziek uit, variërend van house tot R&B, soul tot hiphop en swingbeat tot jazzdance. Radio Nationaal is het enige landelijke radiostation dat voornamelijk Nederlandse muziek programmeert.

National Geographic Channel biedt een keur aan documentaires van dieren en natuur tot weten-schap en gezondheid. The Music Factory (TMF) is een Nederlands muziekstation afgestemd op de Nederlandse hit- en tipparades. Naast muziek brengt TMF ook programma's over film, mode, uitgaan en games.

De nieuwe radiozenders zijn op de volgende frequenties te vinden:
* Colorful Radio 106,8 MHz mono

* ID&T Radio 89,9 MHz stereo

* Radio Nationaal 107,9 MHz stereo

* Business Nieuws Radio 105,8 MHz mono

* Yorin FM 93,6 MHz stereo

* Radio Zilverstad 87,6 MHz mono

De nieuwe tv-zenders in Linschoten zijn op de volgende frequenties te vinden:

* National Geographic Channel kanaal 47+ (681,25 MHz)
* The Music Factory kanaal 23- (484,25 MHz)