Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 31-07-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 14.30 u) Dinsdag, 31 juli 2001

District Heerlen

Heerlen; getuigen grijpen in
Afgelopen maandagmiddag omstreeks 16.45 uur werd in een winkel in het Coriocenter in Heerlen een 31-jarige vrouw uit die plaats beroofd van honderd gulden. Een man stond achter het Heerlense slachtoffer die bij de kassa aan het afrekenen was. Plotseling griste de man honderd gulden uit de handen van het slachtoffer die daarbij ten val kwam (liep pijnlijke plekken op). De dief rende met de buit de winkel uit. Een beveiligingsmedewerker snelde meteen te hulp en rende achter de dief aan. Op de Looierstraat lukte het de beveiligingsmedewerker de dief te achterhalen waarbij hij ook hulp kreeg van een passerende hulpvaardige automobilist/getuige. De verdachte, een 30-jarige man uit Kerkrade werd overgedragen aan de gewaarschuwde politie die hem vervolgens heeft overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De verdachte bleek honderd gulden bij zich te hebben welke de politie heeft inbeslaggenomen. De verdachte heeft bekend en de politie stelt verder onderzoek in.

Heerlen; aangehouden
Een patrouille van de Koninklijke Marechaussee en een agent van de Heerlense politie (die onraad bespeurde vlakbij het politiebureau) betrapten vanmorgen, dinsdagmorgenvroeg omstreeks 04.40 uur op de Stationstraat in Heerlen een tweetal mannen die doende waren in te breken in een aldaar gelegen (leegstaand) pand waarbij ze trachtten de toegangsdeur open te breken. De mannen werden aangehouden, samen met nog twee andere mannen die in een auto zaten welke voor het betreffende perceel stond. De vier verdachten (28/34/37/38) waarvan de politie vermoedt / niet uitsluit dat die het leegstaande pand hebben willen kraken voor bewoning, werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. Het inbrekersgereedschap dat zij bij zich hadden werd inbeslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; binnenbrand
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 00.45 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Kruisberghof in Brunssum. Bleek dat in een woning brand was ontstaan. De bewoonster was niet thuis. De brandweer heeft de binnenbrand geblust. Een drietal daarboven gelegen bovenwoningen heeft de nodige rook/roetschade opgelopen en de bewoners daarvan werden zolang elders ondergebracht. Van een van deze bovenwoningen werd aanvankelijk vermoed dat de hond van de bewoners die niet thuis waren zich nog in de woning zou bevinden, ging de politie daar naar binnen. Er werd niets/niemand aangetroffen en later bleek dat de bewoners de hond inderdaad niet hadden thuisgelaten doch hadden meegenomen. De politie die niet uitgaat van brandstichting, sluit niet uit dat de binnenbrand is veroorzaakt door een kortsluiting in een lamp.