Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Mr. van den Hende benoemd tot directeur project Kanteling LNV

31 juli 2001 -
Mr. W.R.J. (Ko) van den Hende (57) is benoemd tot directeur van het project Kanteling LNV. 'Kanteling LNV' bundelt de activiteiten die zijn gericht op de vernieuwing van de communicatie van het ministerie met burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties met behulp van informatie- en communicatietechnologie. Een belangrijk onderdeel is de stroomlijning van informatievoorziening en transactieafhandeling via één loket: het LNV-loket.

De informatie van de externe relaties van LNV, die belangrijk is bij het maken van beleid en bij de uitvoering van dit beleid, zal via het loket in de toekomst centraal in het ministerie beschikbaar zijn. Bedrijven en individuen hoeven straks niet langer opnieuw dezelfde informatie te verstrekken als zij aanspraak willen maken op een vergoeding of als zij verplichte informatie over hun bedrijf of vee aan het ministerie verstrekken. Het project beoogt tevens de beleids- en uitvoeringsprocessen van LNV zodanig aan te passen dat werkprocessen en informatiestromen aansluiten bij het opereren via één loket. De projectdirectie Kanteling LNV is met name belast met het opstellen van een departementale visie op de toekomstige LNV- uitvoeringsorganisatie, zowel qua inrichting als qua werkinhoud. Kanteling LNV neemt eveneens de voorbereiding ter hand van de daadwerkelijke vormgeving van het ene LNV-loket en de uitvoerende diensten.

De heer Van den Hende werkt sinds 1972 bij het ministerie. Hij heeft leiding gegeven aan verschillende directies. Op dit moment is hij projectdirecteur Doorlichting en Kwaliteitsborging.