Gemeente Hengelo

Gemeentegids
Gewijzigde openingstijden
Belastingen
Bouwplannen
Kapvergunningen
Deelnemers Detailhandel geslaagd, wergevers gezochtr 24 juli 17 juli
31 juli 2001 De balie van de afdeling Bouwen is van 30 juli tot en met 17 augustus op dinsdag en donderdag gesloten. De balie is de andere werkdagen tijdens de normale openingsuren bereikbaar (Telgenflat). Sport en Recreatie
Onderwijs, Cultuur en Jeugdzaken

De sector Onderwijs, Cultuur en Jeugdzaken, bestaande uit de afdelingen Educatie en Jeugdzaken, Cultuur en Maatschappelijke Ontwikkelingen, Bestuursbureau Openbaar Onderwijs en Personeels- en Salarisadministratie, is tot en met 10 augustus gesloten.

Voor het schoolvervoer kunt u met ingang van 6 augustus alleen s morgens terecht bij de afdeling Onderwijs en Jeugdzaken, tel. 2459 385.
Belastingen
Denkt u er aan de maandelijkse termijnen op tijd te betalen? De vervaldagen vindt u op het aanslagbiljet. Door tijdig te betalen voorkomt u invorderingskosten.

Heeft u (nog) geen vervolgacceptgiro ontvangen, dan kunt u gebruik maken van uw eigen bank/of girorekening. Het vervallen bedrag dient u over te maken op bankrekening 2850.44.052 t.n.v. gemeente Hengelo-belastingen onder vermelding van het aanslagnummer. Bestemmingsplannen

Ontwerp partiële herziening bestemmingsplan

Beekpark Noord "Hegeman"

Het perceel waarop deze herziening betrekking heeft maakt deel uit van het bestemmingsplan Beekpark Noord. Ten tijde van de ontwikkeling van het woongebied Beekpark Noord was op het onderhavige perceel één woning aanwezig. Destijds is ervoor gekozen het perceel met opstallen in het huidige bestemmingsplan in te passen.

De voorgestane herziening maakt het mogelijk om op dit perceel twee vrijstaande woningen te bouwen.
Ter inzage en zienswijzen

Bovengenoemd bestemmingsplan ligt van 1 augustus 2001 tot 29 augustus 2001 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115.
Gedurende deze periode kunt u uw zienswijzen omtrent dit plan kenbaar maken en richten aan de gemeenteraad, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
- plaatsen dakkapel, Johan Kaartstraat 68

- oprichten tuinhuisje, Veluwestraat 82

- plaatsen zonnescherm, Coldstream 90

- plaatsen zonnescherm, Coldstream 118

- oprichten berging, Oldenzaalsestraat 196
- oprichten 57 appartementen met parkeergarage en bergingen, Sherwood Rangers (Thiemsland) - veranderen en vergroten woonhuis, Mesdagstraat 42
- oprichten woonhuis, Toulonstraat 9
- plaatsen 2 brandtrappen aan bedrijfspand, Oldenzaalsestraat 237 - oprichten van 4 colombariums, 1 stilteruimte en tuinmuren met hekwerk, Oldenzaalsestraat 347

- veranderen bedrijfspand, Oude Boekeloseweg 1
- veranderen en vergroten woonhuis, Rika Hopperstraat 36 - veranderen winkelpand, Enschedesestraat 14
- veranderen en vergroten woonhuis, Deldenerstraat 137 - vergroten school d.m.v. noodlokalen, Sportlaan Driene 8-10 - veranderen en vergroten kantoorpand, Demmersweg 22 - oprichten tuinhuisje, Bornsestraat 71
- veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker, Poolsterstraat 12 - veranderen en vergroten woonhuis, Robijnstraat 12 - veranderen winkelpand in cafe, Olympiaplein 10 - veranderen en vergroten woonhuis, Deldenerstraat 158 - oprichten blokhut, Grundelweg 14
- veranderen en vergroten woonhuis, IJsselstraat 11 - oprichten tuinhuisje, Nieuwe Grensweg 53
Ter inzage
Nadat het College van B en W over deze meldingen en bouwaanvragen een besluit heeft genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar indienen.
Instemming meldingen
In de week van 16 juli t/m 20 juli is ingestemd met: * oprichten serre, Parijsstraat 9
* oprichten fietsenstalling, Kievitstraat 9

Bouwvergunningen
In de week van 16 juli t/m 20 juli is vergunning verleend voor: * veranderen en vergroten woonhuis, Deurningerstraat 75 * veranderen woonhuis, Bruninksweg 5
* veranderen en vergroten restaurant, Pastoriestraat 23 * veranderen kantoor (intern), Beursstraat 1B + 3 + 5 * veranderen en vergroten woonhuis, Deldenerdijk 62 * oprichten woonhuis, Dijksweg 54
* veranderen gevel en indeling beganegrondniveau van kantoorgebouwen, Prinses Beatrixstraat (GAK) * veranderen kantoorpand in winkelpand, Wegtersweg 36 * inrichten winkelpand, Brink 120
* veranderen en vergroten woonhuis, Bronkhorststraat 24 * veranderen en vergroten woonhuis, Stoevelaarstraat 25 Ter inzage en bezwaar
De instemming meldingen en verleende bouwvergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen, Markt 203, Telgenflat. Iedere belanghebbende, die door een van deze verleende vergunningen en/of instemming meldingen, rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders, postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Informatie
De besluiten zijn genomen in de week van 16 juli t/m 20 juli 2001. Informatie over de exacte data, kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, tel. 2459 647.
Inspraak art. 6a Wet ruimtelijke ordening
Het gemeentebestuur betrekt inwoners van de gemeente en de in de gemeente belanghebbende natuurlijke en rechtspersonen bij de voorbereiding van gemeentelijke ruimtelijke plannen of herziening daarvan. Op grond van artikel 150 van de Gemeentewet kunnen gedurende vier weken inspraakreacties bij het college van B en W worden ingediend voor het volgende plan:

- het oprichten van een woonhuis op het perceel gelegen aan de Krabbenbosweg 7.

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan maar stemt overeen met het in voorbereiding zijde bestemmingsplan. Vooruitlopend op het van kracht worden van het nieuwe bestemmingsplan kan medewerking worden verleend aan dit bouwplan met toepassing van het bepaalde in de artikel 19, lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Ter inzage en inspraak

Het bouwplan ligt van voor een ieder ter inzage bij de dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling, kamer 135 van het 31 juli tot 28 augustus 2001 stadhuis. Eventuele inspraakreacties met betrekking tot het voornemen de procedure voor te bereiden, kunt u in deze periode indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Wet Milieubeheer
Melding art. 8.19
Burgemeester en wethouders van Hengelo maken bekend, dat een positief besluit is genomen op een ingediende melding zoals bedoeld in artikel 8.19 van de Wet Milieubeheer door:
* RWS Dienstkring Twentekanalen-IJsseldelta voor het veranderen van de sluis en het gemaal gelegen aan de Twekkelerweg 315 te Hengelo.

Ten aanzien van deze wijziging geldt dat deze weliswaar niet past binnen de aan het bedrijf verleende milieuvergunning maar dat deze wijziging niet leidt tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan het bedrijf volgens deze milieuvergunning mag veroorzaken. De ingediende melding geeft geen aanleiding de milieuvergunning dan wel de daaraan verbonden voorschriften te wijzigen. Ter inzage
De ingediende melding, het besluit en eventueel andere stukken liggen van 1 augustus tot 6 september 2001 ter inzage bij de afdeling Milieu.

Bezwaarschrift

Een bezwaarschrift tegen het besluit op de melding kunt u tot 6 september 2001 indienen bij het college van B en W. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten:

a. de naam en het adres van de indiener;
b. de dagtekening;
c. een omschrijving van de beschikking waartegen het bezwaar is gericht;
d. de gronden van het bezwaar;
Verzoek om voorlopige voorziening

Indien binnen de genoemde termijn tegen het besluit op deze melding een bezwaarschrift is ingediend, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overlegd, alsmede een onderbouwing van het spoedeisend belang, dat bestaat bij de voorlopige voorziening. Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Over de hoogte van de griffierechten en de wijze van betaling kan informatie worden ingewonnen bij de genoemde afdeling van de Raad van State, telefoon 070 - 426 44 26.

Hoorplicht

Toepassing hoorplicht ex artikel 4:8 Algemene wet bestuursrecht i.v.m. melding art. 8.19, 2e lid Wm.

Door de heer H.A.M. Peters is bij het college van Burgemeester en Wethouders een melding ingediend als bedoeld in artikel 8.19, tweede lid van de Wet milieubeheer (Wm) voor de verandering van de bedrijfsinrichting, dan wel de werking daarvan, gelegen de Deldenerdijk 55 te Beckum, gemeente Hengelo.

De voorgenomen verandering, die betrekking heeft op het bouwen van een hal waar paard kan worden gereden en waar tevens machines worden gestald en het slopen u een schuur, is niet in overeenstemming met de voor de inrichting verleende vergunning of de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften, maar leidt naar ons voorlopig oordeel niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan door het bedrijf volgens de vigerende milieuvergunning en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften mag worden veroorzaakt.

De voorgenomen verandering leidt voorts naar ons eerste oordeel niet tot een andere inrichting dan waarvoor vergunning is verleend en geeft evenmin aanleiding tot toepassing van de artikelen 8.22. 8.23 of 8.25 Wm. (actualisering, wijziging of intrekking van de vergunning(voorschriften of beperkingen).

Ter inzage en zienswijzen

De melding met eventuele daarbij behorende stukken ligt vanaf woensdag 1 augustus 2001 tijdens kantooruren voor een ieder ter inzage bij de afdeling Milieu, Markt 204 te Hengelo, tel. 074-2459655. Tegen betaling van de kosten wordt hiervan desgevraagd een afschrift verstrekt.

Alvorens wij door middel van een verklaring als bedoeld in artikel 8.19, tweede lid onder c van de Wet milieubeheer een besluit nemen over de aanvaardbaarheid van de beoogde verandering worden belanghebbenden gedurende twee weken in de gelegenheid gesteld hun zienswijze hierop mondeling of schriftelijk naar voren te brengen.

Eventuele zienswijzen worden vervolgens betrokken bij het nemen van een definitieve verklaring, welke geldt als besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen desgewenst bezwaar en beroep openstaat.

Kapvergunningen
In de week van 17 juli 2001 tot en met 24 juli 2001 is een kapvergunning verleend voor:
* 8 sierperen in de Josef Haydnlaan ter hoogte van de Schubertstraat in Hengelo. 1 scharlakeneik (Quercus coccinea "Splendens"), in de maat 16/18 wordt herplant
* 1 berk in de Dinant Dijkhuisstraat 290 in Hengelo. 1 berk in de maat 12-14 wordt herplant.
* 1 schijnbeuk in de Theodora Versteeghstraat 4 in Hengelo. 1 schijnbeuk in de maat 12-14 wordt herplant. * 1 sierkers in de Nordhornstraat 16 in Hengelo. 1 sierkers in de maat 12-14 wordt herplant.
* 3 doodsbeenderbomen en 19 elzen aan de Deurningerstraat, tussen de Oldenzaalsestraat en de Landmansweg. Er worden 2 kastanjes en 57 elzen herplant.
* 2 sierkersen, 10 lijsterbessen, 1 eik en 3 berken aan de Landmansweg, tussen de Deurningerstraat en de Zaagstraat. * 7 linden, 1 driestammige berk en 1 wilg aan de Deldenerstraat, tussen het Mitchamplein en de Geerdinksweg. Er worden 35 linden in de maat 25-30 herplant.
* 2 vleugelnoten aan de Beukweg bij het winkelcentrum. Er worden 3 linden in de maat 16-18 herplant.

Ter inzage en bezwaar
Het besluit ligt gedurende 6 weken ter inzage bij de balie van de sector Wijkbeheer, stadskantoor kamer 407. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van 6 weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders van Hengelo, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Informatie
De besluiten zijn genomen in de week van 17 juli tot en met 24 juli 2001. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de sector Wijkbeheer, telefoon 245 9459.
Deelnemers Detailhandel geslaagd,
Werkgevers gezocht

Lopend door de stad zie je regelmatig bij winkels de bordjes "verkoopster gevraagd" of "winkelpersoneel gezocht". De detailhandel heeft vacatures, maar het is moeilijk geschikt personeel te vinden.

In februari jl. zijn het Hoofdbedrijfschap voor de detailhandel, het ROC Oost Nederland en Sociale Zaken gestart met het project "MEER BANEN IN DE DETAILHANDEL". Een groep enthousiaste werkzoekenden wordt geschoold en begeleid naar een (deeltijd-) baan in de detailhandel.

Het betreft een experimenteel project waarbij langdurig werklozen door intensieve scholing, begeleiding en bemiddeling binnen twee jaar tijd kunnen groeien naar een baan in de detailhandel. Het is gericht op uitkeringsgerechtigden die interesse hebben in de detailhandel maar voor wie een fulltime combinatie van werk en scholing nog niet mogelijk is. Uitgangspunt bij dit project is dat personen minimaal 20 uur per week beschikbaar moeten zijn. Gedurende de eerste 20 weken zijn de deelnemers geschoold voor een beroep in de detailhandel door middel van assessment, stage en de opleiding tot winkelassistent.

Elf deelnemers hebben op 10 juli 2001 het certificaat "winkelassistent" behaald. Vijf deelnemers kiezen voor de vervolgopleiding. Ingaande september volgen ze 1 dag per week de opleiding voor verkoopmedewerker. Deze opleiding moet gecombineerd worden met een deeltijdbaan in de detailhandel. De overige zes deelnemers willen direct aan het werk.

Elf winkelassistenten zijn nu zelf op zoek naar werk en worden hierbij begeleid en bemiddeld door een consulent van Sociale Zaken.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit project of bent u op zoek naar (deeltijd) winkelpersoneel, dan kunt u met de uitstroomconsulent Michel van der Vaart (tel. 2459876) contact opnemen. .