Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 25 juli 2001

Aanhoudingen openlijke geweldpleging Noordwijk (D1) De politie heeft de afgelopen week vijf jongens in de leeftijd van 13 tot en met 15 jaar aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De jongens, allen afkomstig uit Sassenheim, zouden op 20 mei ruzie hebben gehad met een groep jongeren uit Noordwijk bij de trampolines aan de Van Panhuysstraat te Noordwijk. Drie jongeren uit Noordwijk raakten hierbij gewond. Een 45-jarige man uit Noordwijk, vader van één van de jongens uit Noordwijk, werd eveneens mishandeld.Tegen vier verdachten wordt proces verbaal opgemaakt. De vijfde verdachte, een 13-jarige Sassenheimer, is na verhoor weer heengezonden. De jongeren kregen die zondag een woordenwisseling met elkaar dat vervolgens overging in een handgemeen. Een beheerder van de trampolines maakte een einde aan de ruzie. Nadat de vader was gearriveerd kreeg hij het eveneens aan de stok met de groep uit Sassenheim. De vader en drie jongens uit Noordwijk hebben aangifte gedaan. De politie heeft de zaak nog in onderzoek en verwacht nog twee aanhoudingen te kunnen doen.

Racefietser breekt heup Noordwijk (D1)
Een 83-jarige racefietser uit Wassenaar brak op dinsdag 24 juli rond 13.15 uur zijn heup op de Duinweg. De onfortuinlijke racefietser kwam ten val nadat hij bij een stop niet op tijd zijn voeten uit de toe-clips kon halen. De man is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Onder invloed rijden Noordwijk (D1) De politie hield op dinsdag 24 juli rond 18.00 uur op de Van Berckelweg een 49-jarige automobilist uit Noordwijk aan. De man had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam tot 310 ug/l. Dit leverde hem een boete van fl. 410,-- en een rijverbod van twee uren op.

Inbreker in de kraag gevat Zoeterwoude-dorp (D3) Een 29-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats is op dinsdag 24 juli rond 13.30 uur op de Westeindseweg door de politie aangehouden. Kort daarvoor sloeg hij een ruit in van een woning aan de Kievit, kennelijk met de bedoeling om in te breken. Dit werd gezien door een getuige die de politie allarmeerde. Deze kon de man vervolgens aanhouden. Na zijn aanhouding bleek dat de man vermoedelijk ook had ingebroken in twee woningen aan de Eendrachtsweg en nog een woning aan de Kievit. Daar waren ondermeer sieraden en een telefoon gestolen. Deze goederen werden bij hem aangetroffen. De man is ingesloten.

Onder invloed Leiden (D4) Na diverse meldingen door buurtbewoners van geluidsoverlast werd op dinsdag 24 juli op het Lakenplein een 68-jarige automobilist uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist werd staande gehouden na diverse meldingen dat de man in de omgeving zou rondrijden en geluidsoverlast zou veroorzaken door middel van schelden en toeteren. Bij de automobilist werd een ademtest afgenomen. Deze gaf een resultaat aan van 740 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van acht uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Auto in brand gestoken Voorschoten (D4)
Een auto die aan de Zwaluwweg geparkeerd stond is op woensdag 25 juli in de ochtend in brand gestoken. De eigenaar werd omstreeks 03.45 uur wakker door geluiden en zag zijn auto in de brand staan. Samen met buren kon een groot gedeelte van de brand worden geblust. De geallarmeerde brandweer heeft vervolgens de brand volledig geblust. Inbraak foto- en c.d.-shop Alphen aan den Rijn (D5) Met grof geweld werd in de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 juli ingebroken in een foto- en c.d.-shop in het winkelcentrum Ridderhof. De inbraak werd rond 02.50 uur ontdekt. Een aantal vitrines werden in de winkel kapotgeslagen om bij de buit te komen. Vermoedelijk mist de shop fotocamera's, mobiele telefoons, opwaardeerkaarten en kasgeld. Vandaag wordt het onderzoek voortgezet.

Snelheidscontrole Boskoop (D6) De politie heeft op dinsdag 24 juli een snelheidscontrole gehouden op het Noordeinde. Er werd vanaf 14.48 uur tot 15.55 uur gecontroleerd. Van de 324 passanten waren er 6 in overtreding. De hoogstgemeten snelheid was 107 km/uur terwijl op deze weg de toegestane maximum snelheid 80 km/uur is.

Snelheidscontrole Moordrecht (D6) De politie heeft op dinsdag 24 juli een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg. Er werd gecontroleerd vanaf 12.30 uur tot 14.13 uur. Van de 864 passanten waren er 74 in overtreding. De hoogstgemeten snelheid was 133 km/uur terwijl op deze weg de maximum toegestane snelheid 80 km/uur is.

Diefstal met bedreiging Nieuwerkerk a/d IJssel (D6) Een 23-jarige man uit Nieuwerkerk a/d Ijssel heeft aangifte gedaan van diefstal met bedreiging. De man stond op dinsdag 24 juli omstreeks 15.45 uur op het station te wachten toen hij werd aangesproken door twee mannen met een noord-afrikaans uiterlijk. Onder bedreiging van een steekvoorwerp werd zijn jas afhandig gemaakt. Direct hierna liepen de twee weg onder het spoor door vermoedelijk naar de andere kant van het station. De man mist ook nog andere goederen die in zijn jas zaten zoals een mobiele telefoon, rijbewijs en een portemonnee met een geldbedrag. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die de twee mannen hebben gezien. Signalement; beiden ongeveer 20 jaar, 1.80 m, kort donker haar. Een van de mannen heeft geblondeerde plukjes haar aan beide zijkanten. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Nieuwerkerk a/d Ijssel, telefoonnummer 0900 8844.

Vechtpartij Gouda (D7)
De politie heeft dinsdag 24 juli rond 18.30 uur een 31-jarige en een 32-jarige Gouwenaar aangehouden en in verzekering gesteld vanwege een vechtpartij met en bedreiging van een portier van een horecagelegenheid op de Wijdstraat. De twee mannen werden door de portier de toegang geweigerd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Helm opzetten loopt verkeerd af Gouderak (D8)
Een 16-jarige bromfietser uit Berkenwoude kwam op dinsdag 24 juli rond 11.50 uur op de Snippejagerskade met zijn bromfiets ten val en liep daarbij een pijnlijke knie en nekletsel op. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Een 19-jarige vrouw uit Lekkerkerk die bij hem achterop zat hield aan de val enkele blauwe plekken over. De jongen uit Berkenwoude raakte de controle over zijn bromfiets kwijt toen beiden onder het rijden besloten de helm maar eens op te zetten. Vervolgens kwam hij in de berm terecht en daarna ten val.