Politiebericht Èindhoven e.o. 13-07-2001

1e Perbericht 13 juli 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte in gestolen auto aangehouden Op het 18 Septemberplein is vrijdagochtend rond 2.45 uur een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. De auto is weggenomen vanaf de Woenselse Markt tussen 1 juli 22.00 uur en 2 juli 2.30 uur. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man onder invloed veroorzaakt aanrijding en rijdt door Op de oprit van zijn woning in Geldrop is vrijdagochtend rond 00.30 uur een 25-jarige automobilist uit Geldrop aangehouden. Hij wordt verdacht van het doorrijden na het veroorzaken van een aanrijding met een geparkeerde auto op de Wattstraat kort daarvoor. Uit onderzoek bleek dat de man een slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 0,65 uit. De man kreeg een rijverbod van 1 uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Insulindelaan is donderdagavond rond 20.40 uur een 34-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De politie kreeg een melding van een automobilist die gevaarlijke manoeuvres uithaalde en stelde een onderzoek in. De man bleek een slok te veel op te hebben. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,15 weer. De man kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vrouw zwaar mishandeld
In zijn woning in Geldrop is vrijdagochtend rond 1.35 uur een 40-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 38-jarige ex-vriendin op de Hubert Seijssemaeckerstraat kort daarvoor. De voordeur van de woning van de vrouw werd vernield. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling aan haar verwondingen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Na een onderzoek in de omgeving konden vrijdagochtend rond 3.15 uur op de Stratumsedijk twee mannen uit Tilburg (31 en 44 jaar) aangehouden worden. Het tweetal wordt verdacht van het rijden in een gestolen auto eerder die ochtend. De auto werd achter gelaten op de Biesterdwarsweg nadat men hiermee tegen een betonnen drempel op de Aalsterweg was gereden. Beiden zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Verdachte van steekpartij aangehouden
Op het politiebureau aan de Kasteel-Traverse is donderdagavond rond 18.55 uur een 18-jarige inwoner van Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het steken met een mes van een 18-jarige man eveneens uit Helmond. De steekpartij vond plaats eerder die avond op de hoek Vincent van Goghlaan Hendrik Mesdagstraat. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Best: Auto gestolen
Vanaf de Willem de Zwijgerweg is vrijdagochtend tussen 8.30 en 8.40 uur een grijze Ford Focus met het kenteken 55-DV-DK gestolen. De 37-jarige bestuurder uit Den Bosch stopte even met zijn auto op een parkeerplaats om op een stadsplattegrond te kijken. Hij liet zijn sleutel op het contact staan. Plotseling werd zijn auto door een onbekend persoon weggenomen.

Geldrop: Graffitispuiter aangehouden
Op de Nuenenseweg is vrijdagochtend rond 4.15 uur een 17-jarige jongen uit Heeze aangehouden. Hij wordt verdacht van het aanbrengen van graffiti op een pand aan de Bezorgershof kort daarvoor. Bij de jongen werden vijf verfspuitbussen aangetroffen. Deze werden in beslag genomen. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Geldrop: Woninginbraak
Uit een woning aan de Kastanjehof zijn tussen maandagochtend 10.30 uur en donderdagavond 18.30 uur een ring, een horloge, een 10-gulden munt en een geldbedrag enkele duizenden guldens gestolen. De dader is binnen gekomen door een toegangsdeur open te breken.

Leende: Onder invloed
Op de Oostrikkerstraat is donderdagavond rond 23.25 uur een 58-jarige automobilist uit Valkenswaard aangehouden. De politie trof de man in een beschadigde auto aan. De man had vermoedelijk een slok te veel op. Hij weigerde verder elke medewerking. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Someren: Geld gestolen uit vrachtwagen
Op een parkeerplaats langs de A67 is vrijdag tussen 00.00 en 06.00 uur in een vrachtwagen ingebroken terwijl de chauffeur lag te slapen. Uit een tas met een portemonnee, die op een stoel in de cabine lag, zijn 75 gulden, 250 DM, 450 Franse Frank, 20 Engelse Ponden, 125 Zwitserse Frank en 50.000 Poolse Slottie gestolen. Vermoedelijk werd het portier van de vrachtwagen met een valse sleutel geopend.

Valkenswaard: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Vest is tussen donderdagavond 20.00 uur en vrijdagochtend 5.50 uur ingebroken. Voor zover bekend worden twee laptops vermist. De dader is binnen gekomen door een raam op het binnenterrein van het pand open te breken.

Veldhoven: Auto gestolen
Vanaf het Mariaplein is tussen donderdagavond 21.00 uur en vrijdagochtend 7.30 uur een witte bestelbus van het merk Mercedes, type 308 D, met het kenteken VH-77-DL gestolen.