Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-07-2001

Politieberichten districten Utracht stad, 09.30 uur
Man van auto beroofd

UTRECHT Een 32-jarige man uit Doorn werd vrijdagochtend om twee uur door een onbekende man en vrouw beroofd van zijn auto. De eigenaar van de auto stond stil op de Europalaan. Plotseling werd het portier van de auto opengetrokken en werden de bestuurder en zijn passagiere gesommeerd op de achterbank plaats te nemen.
De overvaller zette zijn woorden kracht bij door met een hakbijl te zwaaien. De overvaller en zijn vrouwelijke mededader reden vervolgens met de auto van het slachtoffer over de Kanaalweg. Tijdens de rit werden de twee slachtoffers uit de auto gegooid.

Enige tijd later werd de auto leeg teruggevonden op de Europalaan. Uit de auto was geld en een tas gestolen. De mannelijke dader van de overval is ongeveer 35 jaar. Hij was gekleed in een blauw/roze trainingsjak en hij droeg een wit petje.

Dronken achter het stuur

UTRECHT Vrijdagochtend om half vijf werd op de Catharijnebaan een 41-jarige man uit Utrecht aangehouden. De bestuurder stond wat vreemd geparkeerd op een rotonde. Hij verklaarde dat hij moest uitwijken en daardoor een klapband had gekregen. Een blaasproef wees uit dat de man een promillage had van 1.55. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur.

Gewelddadige aanhouding

UTRECHT Een 33-jarige Utrechter weigerde donderdagavond alle medewerking toen hij werd betrapt op het rijden met alcohol op. Op de Kardinaal de Jongweg zagen agenten de man rijden. Door zijn opvallend rijgedrag werd hij gecontroleerd. Direct gaf de man aan dat hij alle medewerking weigerde. Toen agenten hem verzochten mee te gaan naar het bureau begon de man zich te verzetten.
Hij maakte een slaande beweging naar de politie. Hierdoor was het noodzakelijk de man met enig geweld in de boeien te doen. Hij werd daarna overgebracht naar het bureau. Een agent raakte bij de aanhouding gewond en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. De agent liep kneuzingen aan zijn knie en schaafwonden aan de handen op.