Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-07-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.20 uur
Wapen gevonden

AMERSFOORT Dankzij oplettende agenten in spé werd een op echt lijkend nepwapen aangetroffen.

De agenten in opleiding zagen donderdagmiddag kort na vijf uur dat een automobilist op de Barcham Wuytierslaan een op vuurwapen lijkend voorwerp pakte. Zij meldden dit aan de gediplomeerde collegas. Die gingen naar de woning van de automobilist, een 34-jarige Amersfoorter. In zijn auto werd het op echt lijkende nepwapen gevonden met een hoeveelheid kogeltjes. De man deed vrijwillig afstand van het wapen, dat wordt vernietigd.

Aanrijdingen letsel

EEMLAND ZUID Op de kruising Zevenhuizerstraat met de Posthumus Meijjesweg in Hoogland vond donderdagavond een aanrijding tussen een bestuurder van een bromfiets en een fietster plaats.

Een zeventienjarige bromfietser uit Amersfoort reed omstreeks tien over tien met zijn bromfiets over de Pastoor Piecklaan en wilde de kruising over steken. Hierbij vergat hij voorrang te verlenen aan een 34-jarige fietster uit Amersfoort die op het fietspad naast de Zevenhuizerstraat.

Door de aanrijding kwam de vrouw op de grond terecht en liep letsel aan haar arm op. Haar fiets raakte total loss.

Op de kruising Celsiusstraat-Lorentzstraat raakte een zestienjarige bromfietser gewond na een aanrijding met een personenauto. De jongeman verleende op de kruising geen voorrang aan de voor hem van rechts komende auto, bestuurd door een 50-jarige Amersfoortse. De bromfietser is met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis gebracht.

Joyriding

AMERSFOORT Tijdens de surveillance zag de politie in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 juli een voertuig zonder verlichting over de Operaweg rijden.

Omstreeks drie uur werd de auto gecontroleerd. Tot grote verbazing van de agenten werd de auto bestuurd door een 14-jarige jongen uit Amersfoort. De jongen was aan het rijden gegaan met twee eveneens 14-jarige vriendjes. De Amersfoorter werd door de politie meegenomen naar het bureau waar zijn vader hem kwam ophalen. Het is de politie nog niet duidelijk van wie de auto is.