Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 13-07-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Bekeuringen bromfietsers
URK De politie heeft donderdagavond in Wijk 2 een korte bromfietscontrole gehouden. Er werden in totaal 4 bekeuringen uitgedeeld; 3 voor rijden zonder helm en 1 voor onverzekerd rijden.

Eenzijdige aanrijding Kuinderweg
EMMELOORD Donderdagavond is op de Kuinderweg een auto van de weg geraakt. De auto is in de rechter berm geraakt, schampte een boom en is in de linker berm tegen een boom tot stilstand gekomen. Hierbij raakten 2 inzittenden, een 20-jarige man uit Marknesse en een 39-jarige vrouw uit Luttelgeest gewond. Zij zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De bestuurder, een 44-jarige man uit Luttelgeest, liep ook letsel op en bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Nadat hij was behandeld in het ziekenhuis blies hij op het politiebureau 305 ug/l (0,69 promille). Hij is met een rijverbod van 2 uur weer heengezonden. De auto is total loss.

Snelheidsduivel
NOORDOOSTPOLDER Donderdagnacht is een 51-jarige automobilist uit Franeker aangehouden nadat hij op de A6 nabij Lelystad was geklokt op 187 km/uur (gecorrigeerd). Agenten konden hem nauwelijks bijhouden. Een surveillancewagen is met zwaailichten aan naast een vrachtwagen gaan rijden om het verkeer af te remmen. Uiteindelijk werd hij bij de afslag Lemmer aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Rijden onder invloed
SWIFTERBANT Donderdagnacht is op de Kamperhoekweg een 47-jarige vrouw uit Tollebeek aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies ze 715 ug/l (1,63 promille). Haar rijbewijs is ingevorderd.

LELYSTAD Donderdagmiddag is op de Zuiderzeelaan een 45-jarige man uit Lelystad aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol op zijn bromfiets reed. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van 1,44 (635 ug/l). Hij is na verhoor weer heengezonden.

Controle Easy Rider
LELYSTAD Donderdagmiddag heeft de politie op het Noorderwagenplein in het kader van het project Easy Rider een bromfietscontrole uitgevoerd. In totaal zijn 15 bromfietsen gecontroleerd en 7 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer overschrijden van de constructiesnelheid, geen gele plaat en ontbreken van een voorrem.

Rijden zonder rijbewijs
ALMERE Donderdagmiddag is op de Vrijmark een 22-jarige automobilist uit Almere aangehouden omdat hij reed zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Daarnaast gaf hij een valse identiteit op, verzette zich tegen aanhouding en probeerde hij een agent te bijten. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau alwaar hij voor nader verhoor is ingesloten.

Parkeren in Almere
ALMERE De parkeercontroleurs hebben donderdag in totaal 175 bekeuringen uitgeschreven voor niet betalen voor parkeren. Daarnaast kregen ongeveer 25 automobilisten een bekeuring voor fout parkeren.

Controle rijden door rood licht
ALMERE Op de Noorderdreef heeft de politie donderdagmiddag een korte controle gehouden op rijden door rood verkeerslicht. In totaal reden 13 automobilisten door rood. Zij kunnen binnenkort een acceptgiro thuis verwachten.

Bromfiets niet in orde
ALMERE Donderdagavond is de bromfiets van een 15-jarige Almeerder in beslag genomen. De jongen was niet in het bezit van een bromfietscertificaat (te jong) en droeg geen helm. Daarnaast was zijn bromfiets niet in orde: niet verzekerd, framenummer klopte niet, voldeed niet aan de verlichtingseisen, overschrijden van de maximum constructiesnelheid en een incorrecte uitlaat. De bromfiets is voor technisch onderzoek vervoerd naar het politiebureau.

Aangifte doen aan Baljuwstraat
ALMERE/ZEEWOLDE Inwoners van Almere en Zeewolde wordt gevraagd om voor het doen van aangifte in de periode 16 tot en met 20 juli a.s. naar het hoofdbureau aan de Baljuwstraat in Almere te komen. De politie heeft door personeelsproblemen (vakantie en ziekte) helaas moeten besluiten om die week de receptie van de bureaus in Almere-Buiten, Almere-Haven en Zeewolde te sluiten. Het bureau in Zeewolde is zaterdag 21 juli zoals gebruikelijk geopend van 08:30 tot 17:00 uur. De politie biedt haar excuses aan voor dit tijdelijke ongemak.