Korps: Groningen, plaats: Groningen 13-07-2001
Politiebericht Groningen
Vrijdag 13 juli 2001

Dagelijkse persberichten

Appingedam: inbraak in winkel
In Appingedam is woensdagnacht aan de Dijkstraat ingebroken in een winkel. De daders kwamen het pand binnen door de toegangsdeuren open te wrikken. De winkel en het magazijn zijn doorzocht. De daders hebben vitrinekasten opengebroken en een groot aantal mobiele telefoons, telefoonkaarten en videocameras weggenomen.

Veendam: fietsers gewond
Een 50-jarige inwoner van Wildervank verleende donderdagochtend op de kruising Transportweg en Lloydsweg in Veendam geen voorrang aan twee fietsers. Een 30-jarige vrouw uit Veendam en een 32-jarige man uit Wildervank fietsten op de Lloydseweg en wilden de Transportweg oversteken. Daar reed een vrachtauto met aanhangwagen. De bestuurder zag de twee fietsers over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de fiets van de 30-jarige vrouw flink beschadigd was. De vrouw is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Wildervank: duizenden guldens uit vrachtauto gestolen Aan de Landbouwstraat in Wildervank is donderdagmiddag enkele tienduizenden guldens uit een vrachtauto van een 20-jarige man uit Rijssen gestolen. De man stond op dat moment een keuken te lossen en had de cabine van zijn vrachtauto niet afgesloten. Het gestolen bedrag was de opbrengst van keukens die de man eerder die dag had afgeleverd.

Grijpskerk: man aangehouden
Donderdagmiddag heeft de politie op de Friesestraatweg in Grijpskerk een 49-jarige inwoner van Deventer aangehouden. De man reed in een auto, waarvan de APK was verlopen. Bij deze controle bleek dat de man nog een gevangenisstraf van 14 dagen open had staan. De man is overgedragen aan de parketpolitie.

Winschoten: man wil woning in
Dondernacht heeft de politie een 44-jarige man uit Winschoten aangehouden. De man wilde een woning in aan de Beverhof in Winschoten, maar werd door de huurster niet binnengelaten. De man, in dronken toestand, bleef stennis schoppen. Hij schopte een ruit in en trad de woning binnen. Hierop is de man aagehouden en ingesloten.

Groningen: voetganger gewond
Donderdagavond is een 13-jarige inwoner uit Groningen gewond geraakt. Op de Van Iddekingeweg in Groningen rende de jongen tussen geparkeerde autos door en komt daarbij op de rijbaan van de Van Iddekinggeweg terecht. Een 33-jarige automobilist uit Groningen zag de jongen op het allerlaatste moment tussen de autos wegkomen en kon niet voorkomen dat de jongen de rechtervoorzijde van de auto raakt. De 13-jarige Groninger vloog vervolgens door de lucht en kwam onder de geparkeerde autos terecht. De jongen is met hoofdletsel naar een ziekenhuis in Groningen gebracht.

Groningen: 31 pakjes monchou gestolen
In een supermarkt aan de Kajuit in Groningen is donderdagmiddag een 17-jarige inwoner uit Groningen betrapt. De jongen was in het bezit van 31 pakjes monchou. Hij nam de pakjes monchou weg om monchoutaarten te maken voor zijn verjaardag. Aan het bureau is de jongen gehoord en zal worden voorgedragen voor een HALT procedure.

Groningen : man beroofd
Een 26-jarige Assenaar werd donderdagmiddag op de Reitemakersrijge bedreigd door twee mannen en vervolgens beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer werd aangesproken door een van de verdachten. Toen hij stil bleef staan werd hij vervolgens vastgepakt door twee mannen en tegen een stenen muur gedrukt. Gelijktijdig werd de portemonnee van het slachtoffer met enkele honderden guldens en bankpasjes uit zijn broek weggenomen. Hierna vluchtten de ongeveer 50 en 30-jarige verdachten.

Groningen: overvaller opgepakt
In het politiebureau aan de Rademarkt werd donderdagmiddag een 32-jarige stadjer aangehouden. De man werd op grond van zijn signalement door een medewerker van het bureau herkend als zijnde de overvaller van een bakkerswinkel in de Nieuwe Ebbingestraat. Op maandagmiddag overviel de verdachte een medewerkster van de winkel en bedreigde hij deze met een mes. Na de aanhouding werd de verdachte door de medewerkster herkend. Ook het mes bleek de man nog in zijn kleding bij zich te dragen. De verdachte is ingesloten.

Groningen: ernstig voetletsel door grondboor
Een 28-jarige medewerker van een grondbedrijf liep donderdagochtend op het nieuwe Europark ernstig voetletsel op. Bij het schoonmaken van een grondboor stond de man te dicht op de boor. Hij kwam met zijn voet klem tussen de boor en een ijzeren plaat waardoor de voet ernstig werd beschadigd. De man moest naar een ziekenhuis worden gebracht.

Groningen: lastige klanten
De politie heeft afgelopen nacht drie Veendammers in de Oosterstraat opgepakt. De drie heren waren bezig met het gooien van fietsen tegen een winkelgevel. Vervolgens werd door een van de mannen de fiets in elkaar getrapt. Bij de aanhouding verzetten de heren zich hevig en bedreigden de agenten. Na enige dwang konden de verdachten meegenomen naar het bureau, waar ze werden ingesloten.

Groningen: man krijgt klap van elektriciteitskabel Op een bedrijfsterrein aan de Struisvogelstraat raakte een 80-jarige man uit Groningen gewond toen hij een onder stroom staande elektriciteitskabel vastpakte. De man was met een medewerker van het bedrijf met werkzaamheden bezig, waarbij hij per ongeluk de kabel vastgreep. Nadat de man weer aanspreekbaar was, werd hij overgebracht naar een ziekenhuis.

Inlichtingen afdeling Communicatie, telefoon 0900 8844 (30 ct. p. min)