Onderstaand bericht staat te lezen op kabelkrant Lokaalplus TV (lokaalplus.nl) Met vriendelijke groet,

V. Horjus, tel: (0575) 58 59 55.

SPEKTAKEL TIJDENS ZWARTE CROSS WEEKEND IN DE ACHTERHOEK

HALLE (Gld.) - Spektakel, spektakel, spektakel. Dat is wat de organisatoren van de Zwarte Cross voor ogen hebben. Het grootste en gezelligste motorcross/muziekspektakel van Nederland staat weer voor de deur. Het Zwarte Cross Weekend wordt vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 juli gehouden op het crosscircuit K(n)appenbulten in het Achterhoekse Halle (5 kilometer vanaf Doetinchem). Net als voorgaande jaren heeft de organisatie er weer alles aan gedaan om het aanbod van vertier zo hoog mogelijk te houden.

De gouden combinatie tussen motorcross en muziek draagt er mede toe bij dat de Zwarte Cross al jaren een aantrekkelijk feest is voor de hele familie. Met op alle dagen muziek, zinderende stunts en een kermis (met reuzenrad). Zaterdag zijn er de vrije trainingen en zondag is de Zwarte Cross zelf. Gedurende het hele weekend is er de mogelijkheid om te kamperen op de speciale Zwarte Cross-camping naast het crosscircuit. Ook op de camping is er volop muziek. De vrijdagavond begint met een geweldige stunt. Om 20.00 uur zal een stuntman proberen om een sprong te wagen met een auto met caravan over de immens grote feesttent. Ook zal deze avond een stuntman met motoren door vuurzeeën rijden in de zogenaamde 'Wall of Fire'. Om 20.45 uur begint in de feesttent (ruimte voor 5500 personen) een optreden van de Drentse pop- groep Skik. Daarna is het de beurt aan de Ierse formatie The Popes, een grootheid in de muziekwereld.

Zaterdag kan er gratis gekeken worden naar de crosstrainingen. Ongeveer 500 deelnemers zullen de motoren dan laten ronken. Verder zal een stuntman een 'kamikaze duik' maken, een vrij val van 20 meter met een auto. Ook zijn de brandende stuntmannen weer aanwezig. Om 20.00 uur begint het 'Brommerkiekbal' met optredens van CCR-Revival (Creedence Clearwater Revival songs), WC-Experience, een mysterie guest en natuurlijk de Achterhoekse feestband, en mede-organisator van het Zwarte Cross-spektakel, Jovink en de Voederbietels.

Zondag om 10.00 uur begint de legendarische Zwarte Cross zelf. Ook dit jaar zijn er weer nieuwe wedstrijdonderdelen: een zeephelling waar alle motorcrossdeelnemers overheen moeten, de Drowning Waterwall (een watermuur) en een modderbak. De toeschouwers kunnen alles ver- wachten wat maar op wielen rijdt (en op voeten). Twee jaar geleden liep zelfs nog een paard met ruiter mee in de crosswedstrijd. Ook doen er veel bekende Nederlanders mee aan de Zwarte Cross.

Zo zullen Rintje Ritsma, Bennie Jolink en soapsterren uit de serie GTST meedoen in een speciale 'Bekende Nederlanders klasse'. Ook zal de top uit het motorcross afreizen naar Halle. Er rijdt zelfs een echt politieteam mee en een groep van 20 verstandelijk gehandicapten. Optredens deze dag zijn er onder anderen van George Baker, Boi Foi Toch, Bob Color Band, Superfloor, Jovink en de Voederbietels en The Oxx-band. Meer over de Zwarte Cross staat te lezen op: www.jovink.nl.

LokaalplusTV, dè kabelkrant voor de Achterhoek: http://www.lokaalplus.nl