Gemeente Breda

09-07-2001

Lokaal 01 podium voor tweede En Plein Public voorstelling

Aanstaande vrijdag 13 juli treedt de Amerikaans-Nederlandse zesmansformatie Available Jelly op tijdens de tweede En Plein Public voorstelling in de tuin van Lokaal 01 aan de Kloosterlaan. Vanaf 20.30 uur is een ieder van harte welkom. Net als alle andere voorstelling van En Plein Public is de toegang gratis.

Enkele jaren geleden zette het swingende optreden van de AmerikaansNederlandse zesmansformatie Available Jelly Lokaal 01 op zn kop. Voor allen die dat concert gemist hebben of het graag nog eens willen zien heeft Frank van Gurp, beeldend kunstenaar en programmeur nieuwe muziek bij Lokaal 01 voor deze tweede En Plein Public avond een herkansing geregeld. De muzikale interesse van Available Jelly strijkt zich uit over een breed scala. Veel eigen composities, maar ook muziek variërend van ouderwetse New Orleans, via volksmuziek uit alle windstreken (Madagascar, Birma, Balkan en Zuid-Amerika), Cole Porter- en Irvin Berlin songs tot de Beach Boys. Mocht dit klinken als: "die jongens weten niet wat ze willen", niets is minder waar. Available Jelly houdt van een goede melodie, waar die ook vandaan komt. De originele composities die ze ten gehore brengen bewijzen dit steeds weer.
Available Jelly bestaat uit: Eric Boeren (cornet), Wolter Wierbos (trombone), Michael Moore (altsax, klarinetten), Tobias Delius (tenorsax, klarinet), Ernst Glerum (contrabas) en Michael Vatcher (slagwerk).

Het totale programma van En Plein Public is opgenomen in een programmaboekje dat gratis verkrijgbaar is bij de balie Voorlichting in het Stadskantoor, de deelstadskantoren, de VVV, het Cultuurpunt en de En Plein Public locaties Lokaal 01, De Beyerd, Kunstsalon Copacabana en de Nieuwe Veste. Het programma is ook te vinden op de website: www.enpleinpublic.nl

Breda, 9 juli 2001