Politiebericht Venlo 13-07-2001
Mediaberichten 13 juli (laatste berichten)

BLERICK - Verkeersgewonden

BLERICK Bij een ongeval op de Baarlosestraat zijn vrijdagmorgen een 25-jarige en een 27-jarige inwoner van Baarlo gewond geraakt. De 25-jarige reed met zijn motor vanuit de richting Baarlo en zag te laat dat de 27-jarige motorrijder die voor hem reed afremde om links af te slaan. Er ontstond een aanrijding waarbij beiden gewond raakten. De 25-jarige is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Venlo waar hij is opgenomen. De andere man raakte licht gewond en hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen.

HELDEN Autobrand

HELDEN Door nog onbekende oorzaak is in de nacht van donderdag op vrijdag brand ontstaan in een auto die geparkeerd stond aan de Onderstestraat. De eigenaar, een 69-jarige Heldenaar, verklaarde dat hij rond 00.45 uur werd opgeschrikt door een knal, waarna hij uit het raam keek en vervolgens zag dat zijn auto in brand stond. Hij waarschuwde de brandweer die het vuur doofde, maar niet kon voorkomen dat de auto uitbrandde. Door de brand ontstond er kortsluiting in de auto, waardoor het voertuig naar voren rolde, tegen een andere geparkeerde auto aan kwam. Hierdoor raakte ook dit voertuig beschadigd. De omvang van de totale schade is nog onbekend.

GRUBBENVORST 19 snelheidsovertreders bekeurd

GRUBBENVORST De politie heeft donderdagmiddag bij een snelheidscontrole, gehouden tussen 14.00 uur en 15.00 uur op de Californischeweg, 19 automobilisten bekeurd. Van de 349 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 86 km per uur, terwijl 60 km per uur is toegestaan.

ROERMOND Aanhouding verdachte

ROERMOND De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 21-jarige inwoner van Melick aangehouden op verdenking van diefstal van een auto. Politieagenten zagen tijdens een surveillance in Melick een auto rijden, waarvan de inzittenden zich verdacht gedroegen. Omdat ze de auto wilden controleren, reden ze het voertuig achterna. In Roermond probeerde de bestuurder de agenten af te schudden, maar moest stoppen toen een andere patrouille ten tonele verscheen en hem de weg blokkeerde. De twee inzittenden stapten uit en renden weg, maar een kon in de kraag gegrepen worden door de politie. Nader onderzoek aan de auto wees uit dat deze gestolen zojuist was vanaf de Lindelaan in Roermond. De 21-jarige verdachte is overgebracht naar het bureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek. De andere verdachte is op dit moment nog niet aangehouden.