Politiebericht Venlo 13-07-2001
Mediaberichten 13 juli (16.00 uur)

BEEGDEN Hennepplantage opgerold

BEEGDEN De politie heeft donderdagmiddag een hennepplantage ontmanteld in een woning in Beegden. Rond 16.00 uur stelden politieagenten een onderzoek in bij het pand en troffen daarbij 200 hennepplanten en 248 toppen aan die in beslag werden genomen. Daarnaast is beslag gelegd op diverse randapparatuur zoals assimilatielampen en ventilatoren. Een 31-jarige inwoner van Beegden, die bezig was met het bewerken van de henneptoppen werd aangehouden. De eigenaar van het pand, een 34-jarige man, werd uitgenodigd om naar het bureau te komen voor het afleggen van een verklaring. Met toepassing van snelrecht is tegen beide mannen proces-verbaal opgemaakt. Beiden zullen zich op 17 september moeten verantwoorden voor de rechter.

IJSSELSTEIJN Onderzoek mishandeling afgesloten

IJSSELSTEIJN De politie heeft vrijdagmiddag een onderzoek afgesloten dat is opgestart naar aanleiding van een mishandeling van een 18-jarige inwoner van Melderslo en een even oude jongen uit Venray die plaatsvond in de nacht van zaterdag 7 juli op zondag 8 juli jl. Hierbij zijn in totaal vijf verdachten aangehouden.

De 18-jarige jongens werden die nacht uitgedaagd op de IJsselsteijnse kermis door een groep jongeren. Toen ze naar huis wilden gaan kregen ze een aantal klappen en een kopstoot te verduren. Beiden raakten hierbij licht gewond en hebben zich moeten laten behandelen op de Eerste Hulp. Ze deden aangifte bij de politie die een onderzoek instelde. Middels getuigenverklaringen werd de identiteit van een aantal verdachten acherhaald waarna afgelopen maandag vijf personen in hun woning zijn aangehouden. Het gaat hierbij om twee14-jarige, twee 15-jarige en een 17-jarige inwoner van IJsselsteijn. Een 14-jarige jongen bleek niet betrokken te zijn bij de vechtpartij en is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De overige vier hebben een nacht doorgebracht op het politiebureau voor nader onderzoek. Hieruit bleek dat er sprake was van een vijfde persoon die een actieve rol heeft gespeeld in de mishandeling. Deze jongen, tevens een 14-jarige inwoner van IJsselsteijn, is vrijdagmiddag op het politiebureau gehoord. In overleg met justitie zal de zaak met toepassing van snelrecht worden afgehandeld. De vijf jongeren zullen zich binnenkort moeten veranwoorden voor de kinderrechter.

ECHT Twee winkeldieven betrapt

ECHT De politie heeft donderdagavond een 38-jarige inwoner van Echt en zijn 35-jarige echtgenote aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Bovenste straat. De man stopte een beurs in zijn zak van ongeveer 20 gulden en wilde de winkel verlaten zonder deze te betalen. Bij het passeren van de detectiepoortjes ging het alarm af, waarna de gestolen beurs boven water kwam. De politie werd gewaarschuwd die ter plaatse kwam om de verdachte mee te nemen naar het bureau. Toen de agenten de situatie in kaart aan het brengen waren, kwam een winkelmedewerker naar hen toe om hen te waarschuwen dat de vrouw van de man weer in de winkel was en dat het alarm was afgegaan bij het naar binnenkomen. Hierop werd haar tas gecontroleerd, waarna bleek dat ze twee kledingstukken had gestolen. Beide verdachten werd overgebracht naar het bureau waar de zaak met toepassing van snelrecht is afgehandeld.