Gemeente Gent

N i e u w e b r o c h u r e h o t e l s e n r e s t a u r a n t s G e n t e n o m g e v i n g 2 0 0 1 - 2 0 0 2 (13/07/2001)

Via de Dienst Toerisme kwam onlangs de nieuwe brochure "Hotels en restaurants Gent en omgeving" in een oplage van 80.000 exemplaren van de persen.

In deze editie 2001-2002 worden de 28 vergunde Gentse hotels en de talloze restaurants van Gent en onmiddellijke omgeving vermeld.

De restaurants zijn gerangschikt volgens keuken en opgesplitst in de volgende rubrieken: traditioneel, Frans, Italiaans, Grieks, Spaans, Chinees, Oosters, Turks, Noord-Afrikaans en vegetarisch. Ook de selfservice restaurants en snackbars komen aan bod.

Daarnaast treft men er ook informatie aan in verband met de jeugdherberg, de camping, de universitaire homes en studentenrestaurants.

De publicatie bevat 3 plannen. Op het middenplan worden alle hotels gesitueerd en via het rode raster kan men eveneens de locatie van de restaurants terugvinden.

Vooraan in de brochure bevindt zich een schematisch plannetje van de belangrijkste stadslijnen (tram, bus en trolley), evenals een mobiliteitsplan.

Het informatieve gedeelte van de brochure is verrijkt met kleurrijke publiciteitsinlassingen.

De gids wordt gratis verspreid in het infokantoor van de Dienst Toerisme in de Raadskelder (belfort), in de Gentse hotels, op publieksbeurzen waaraan de Dienst Toerisme deelneemt, via de kantoren van Toerisme Vlaanderen in binnen- en buitenland, via Sabena, via de Belgische ambassades en consulaten, bij touroperators en reisagenten en via het bedrijfsleven.

Informatie

Dienst Toerisme, Predikherenlei 2, 9000 Gent, tel. (09)225 36 41, fax (09)225 62 88, e-mail toerisme@gent.be

Bevoegd

de heer Sas van Rouveroij, schepen van Cultuur en Toerisme.