Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-07-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 10.15 uur
Jongen mishandeld

MAARSSEN Op zaterdag 7 juli is een jongen mishandeld, waarbij hij meerdere malen tegen zijn hoofd en nek is geschopt.

Rond twee uur in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 juli verliet een 19-jarige jongen uit Maarssen een horecagelegenheid aan de Kaatsbaan. In deze gelegenheid had hij wat onenigheid met een jongen gehad. Toen hij op de Kaatsbaan naar zijn fiets liep, werd hij door dezelfde jongen beetgepakt en tegen de grond gewerkt. Terwijl hij tegen de grond werd gehouden, werd hij door een andere jongen tegen zijn hoofd en nek geschopt.

Twee mannen van tussen de 30 en 40 jaar zagen dit gebeuren en ontzetten de jongen. Daarop rende het slachtoffer naar zijn fiets en fietste weg. Op het Harmonieplein moest hij stoppen doordat een jongen voor zijn fiets ging staan. Van een andere jongen die hij ook in de horecagelegenheid had gezien, kreeg hij vervolgens een stomp in het gezicht. Vervolgens deden de twee jongens de fiets van het slachtoffer op slot en liepen met de sleutels weg. Hij volgde hen. Iets verderop zette hij zijn fiets tegen een brugleuning, waarop de jongens terug kwamen lopen en zijn fiets wegnamen. Het slachtoffer is daarna naar huis gelopen.

De jongeman hield aan de mishandelingen een pijnlijke linkerelleboog, een bloedlip en last van zijn nek over.

De politie roept de beide mannen van tussen de 30 en 40 jaar die het slachtoffer hebben ontzet op contact op te nemen met de politie district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Mannen vechten op straat

MIJDRECHT Op maandag 9 juli heeft een vechtpartij op straat plaats gevonden.

Rond kwart over twee in de middag reed een 32-jarige man uit Mijdrecht over de Molenwiek in de richting van het Scheprad. Hij verklaarde dat hij met lage snelheid een midden op de rijbaan staande man passeerde. Deze man, 19 jaar oud en afkomstig uit Mijdrecht, sloeg op de motorkap van de auto. De 32-jarige man stopte iets verderop, waarna de andere man hem door het geopende portierraampje bespuugde. Hij stapte uit en er ontstond een vechtpartij tussen beiden. De andere man kreeg vervolgens hulp van drie mannen. Tegen zo`n overmacht kon de 32-jarige niet op, hij vluchtte zijn auto in en reed hard achteruit. Daarbij raakte hij één van zijn belagers. Hij stopte niet, maar reed weg.

De man die werd aangereden, 18 jaar oud en afkomstig uit Mijdrecht, verklaarde zijn vriend te hulp te zijn gekomen omdat die werd mishandeld door de 32-jarige automobilist. De aangereden man liep door de aanrijding een gebroken linkerhand en enige schaafwonden op.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze gang van zaken.

Inbreker bedreigt bewoonster

MIJDRECHT Op maandag 9 juli is een bewoonster die een inbreker overliep, door de inbreker bedreigd.

Rond drie uur in de middag bevond een 25-jarige vrouw zich op de eerste verdieping van haar woning aan de Borsaliastraat. Zij hoorde geluid op de begane grond en toen zij poolshoogte ging nemen, trof zij een inbreker in de woonkamer aan.

De inbreker bedreigde haar met een mes en dwong haar laden en kasten te openen en zij moest geld en bankpasjes daaruit aan hem geven. Ook dreigde hij de beide kleine kinderen van de vrouw iets aan te doen als de vrouw niet meewerkte. Nadat de vrouw onder dwang met de man de gehele woning door was geweest, verliet hij de woning.

De verdachte voldoet aan het volgende signalement: Man, donker bruine huidskleur, ± 1.80 meter, kort zwart haar, normale bouw. Hij sprak zeer gebrekkig Nederlands en verstond het kennelijk ook niet goed. Hij droeg donkere kleding.

De politie roept mensen op die iets opvallends in de buurt van de Borsaliastraat hebben gezien of die andere belangrijke informatie omtrent de verdachte kunnen verschaffen op contact op te nemen met district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.