Korps: Groningen, plaats: Diverse 10-07-2001
Politiebericht Groningen
dinsdag 10 juli 2001

Dagelijkse persinformatie

Kropswolde: man onder de diesel
Een inwoner van Scharmer was aan het tanken bij een benzinepomp aan de Woldweg in Kropswolde toen er diesel uit de slang spoot. De politie constateerde dat ter hoogte van de spuitmond de aankoppeling kapot was. 66 liter diesel vloeide over de straat en de auto. Ook de bestuurder zelf zat onder de diesel. De brandweer heeft alles weer schoon gespoten. De auto is afgesleept.

Leens: Man verleent geen voorrang
Op de kruising Provincialeweg met de Ritzemaweg verleende gistermorgen een 44-jarige inwoner uit Pieterburen geen voorrang aan een 32-jarige inwoner uit Nieuw-Vennep. De politie trof bij aankomst twee zwaar beschadigde autos aan, waarvan een auto op zijn kant lag. Beide autos zijn door een sleepbedrijf weggevoerd. Het wegdek is schoongemaakt met zand.

Grijpskerk: Man gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Waardweg in Grijpskerk is maandagmiddag een 36-jarige automobilist uit Gieten gewond geraakt. De automobilist verleende bij het oprijden van de doorgaande weg geen voorrang aan de 43-jarige bestuurder van een vrachtauto uit Opende, waardoor de aanrijding ontstond. De inwoner uit Gieten raakte daarbij met zijn auto aan de linkerzijde in de berm en met de achterkant van de auto in de sloot. De auto was totall loss. De autobestuurder is met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Het zand van de dieplader is door een kraan leeggehaald, alvorens de vrachtauto en de personenauto zijn weggesleept.

Eenrum: Man valt van ladder
In een tuin van een woning aan de Raadhuisstraat in Eenrum trof de politie een 33- jarige man aan op de grond. De man was aan achterkant van zijn woning van de ladder gevallen, vermoedelijk door het dragen van klompen. De man is met kneuzingen aan zijn linker schouder overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.

Noordhorn: auto botst tegen gevel
Op de Moeshorn in Noordhorn botste een 36-jarige man uit De Wilp maandagavond met zijn auto tegen de gevel van een woning. Na de botsing reed de man weg, achtervolgd door de bewoner. In Oldehove trof de politie de bestuurder in zijn auto aan en kon hij worden aangehouden. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs en na een blaastest werd een promillage van 1.5 geconstateerd. De auto is op last van de officier van justitie in beslag genomen. De man kreeg een rijverbod opgelegd.

Drieborg: lastige bromfietser
De politie heeft maandagavond op de Beertsterweg een 21-jarige man uit Drieborg aangehouden. De man reed met erg roekeloos op zijn bromfiets en bovendien was de plof niet verzekerd. Toen agenten hem aanspraken begon hij zich te verzetten en bedreigde hij de politiemensen. Na te zijn overmeesterd werd de man geboeid meegenomen naar het bureau. Hier probeerde hij meerdere keren de agenten te schoppen. Na te zijn gekalmeerd is hij heengezonden.

Sappemeer: diefstal bromfiets
Op de Scheepstimmerman heeft de politie afgelopen nacht een 19-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man trachtte voor een woning aan de Scheepstimmerman een bromfiets van het slot te ontdoen door met een betonschaar het slot te verbreken. Getuigen zagen de man en konden hem aanhouden. Hij is ingesloten.

Groningen: vrouw verleent geen voorrang
Een 56-jarige automobiliste uit Haren botste gisteravond op een 42-jarige automobiliste, eveneens uit Haren. De 56- jarige vrouw reed van de Weg voor de Jagerskampen de Hertenlaan op en negeerde daarbij de haaientanden. De andere vrouw uit Haren kon de auto van de 56-jarige vrouw niet meer ontwijken. Door deze aanrijding ontstond aanzienlijke schade aan beide voertuigen. De 56-jarige vrouw is met nekklachten naar een ziekenhuis in de stad overgebracht. Beide voertuigen zijn weggesleept.

Groningen: autoinbreker opgepakt
De politie heeft gistermiddag een 40-jarige man uit Groningen ingesloten wegens autodiefstal. Een dag eerder hebben getuigen gezien dat deze man een auto kraakte in de Jaltadaheerd. Surveillerende politiemensen zagen de man op de Wibenaheerd rijden. Getuigen hebben verklaard dat het om dezelfde man gaat.Op basis van het signalement hebben ze de man aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: diefstal bij verschillende bedrijven Afgelopen nacht is de politie gebeld voor een inbraak in een autoonderdelenbedrijf aan de Duinkerkenstraat in Groningen. Bij aankomst bleek dat de inbrekers via een raam in het kantoor het pand zijn binnengedrongen. In het kantoor werd een behoorlijke puinhoop aangericht. Met een slijpstol hebben de daders geprobeerd de kluis te openen. De kluis is totaal vernield. Het is niet duidelijk of er iets is weggenomen. Een soortgelijke inbraak vond plaats bij een ander bedrijf aan de Duinkerkenstraat in Groningen. Daar werd een binnendeur ingetrapt en een glazen vitrinekast met gsm toestellen vernield. De inbrekers hebben enkele toestellen meegenomen.

Groningen: vrouw mishandeld
Op de Prinsesseweg heeft de politie maandagochtend een 51-jarige man uit Groningen aangehouden. De politie werd gebeld dat een vrouw op straat door de man werd geslagen en geschopt. Agenten troffen de hevig bloedende vrouw aan. Zij wees de woning van de verdachte aan, waarna de man kon worden aangehouden. De man blijkt psychiatrisch patiënt te zijn. Hij is ingesloten in het politiebureau en er zal psychiatrische hulp voor hem worden gezocht. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Groningen: ingesloten na winkeldiefstal
Een 45-jarige Groninger pleegde maandagochtend bij een supermarkt op de Hereweg een diefstal. Hij werd door het personeel betrapt en overgedragen aan de politie. Aan het bureau bleek dat de man nog ruim een week straf tegoed had. Hij is ingesloten voor de parketpolitie.

Groningen: dealer aangehouden
Op de Dierenriemstraat heeft de politie afgelopen nacht een 31-jarige drugsdealer opgepakt De man zat samen met nog drie anderen in een auto dope te gebruiken. De 31-jarige stadjer bleek bij controle in het bezit van diverse gebruikersattributen, cocaïne en enkele pillen. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. Zijn drie kornuiten zijn weggestuurd.

Groningen: overval op bakkerswinkel
Maandagmiddag omstreeks vijf uur werd een 20-jarige medewerkster van een bakkerszaak aan de Nieuwe Ebbingestraat overvallen. Een ongeveer 30-jarige erg magere man met een zwarte baard, voorzien van een metalen brilletje en gekleed in een groene legerjas kwam de winkel binnen om een gebakje te kopen. Toen de medewerkster de kassa opende om het geld te ontvangen, bedreigde hij de medewerkster. Zij gaf op verzoek van de verdachte het kasgeld aan de man af, waarna hij de winkel verliet.

Groningen: autokraker gepakt
Afgelopen nacht heeft de politie op de Topaasstraat een 46-jarige man uit Groningen opgepakt. De man bleek tussen geparkeerde autos te rommelen. Toen agenten hem aanspraken bleek hij in het bezit van een tas met allerhande goederen. Na een kort buurtonderzoek bleken de goederen afkomstig van een vijftal opengebroken autos. De verdachte is ingesloten.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (30 ct per minuut)