Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van dinsdagmorgen 10 juli 2001
09:42 dinsdag 10 juli 2001

Roel Hallink, tel.: 0528-295033


* Geen voorrang

DE GROEVE Gistermiddag is een 25-jarige inwoner van Gieterveen gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Hunzeweg en de Semsweg. De man reed op een bromfiets en verleende geen voorrang aan een auto, bestuurd door een 24-jarige inwoonster van Harkstede. De bromfietser is met onbekend letsel overgebracht naar het AZ in Groningen. Beide voertuigen raakten behoorlijk beschadigd.


* Kop/staart aanrijdingen

NIJEVEEN Gistermiddag zijn bij een kop/staart aanrijding op de Nieuwe Meppelerweg 2 personen gewond geraakt. Een 20-jarige bestuurster uit Nijeveen zag te laat dat voor haar rijdende autos afremden om af te slaan. Zij knalde op de voor haar rijdende auto, die op zijn beurt weer op de voor hem rijdende auto botste. De 20-jarige bestuurster bekwam een fractuur aan haar hand, terwijl een bij haar inzittende 17-jarige vrouw uit Nijeveen hoofdletsel bekwam. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De overige bestuurders en inzittenden kwamem, met wat stijve spieren en de schrik in de benen, er goed vanaf.

ASSEN Gisteren tegen de avond is een 53-jarige inwoner van Soesterberg gewond geraakt bij een aanrijding op de Haarweg. Hij zat als passagier in de auto van 58-jarige inwoner van Nieuwe Pekela. Zij stonden stil voor de kruising met de Europaweg Zuid, toen zij van achteren werden aangereden door een 51-jarige bestuurster uit Nieuwe Diep. Zij had te laat opgemerkt dat de auto stilstond. De man uit Soesterberg is voor onderzoek naar het Wilhelmina ziekenhuis gebracht.


* Diefstal uit autos

COEVORDEN In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een auto aan de Drostenstraat. Een portier werd geforceerd. In de auto werd alles overhoop gehaald. Vermist wordt een Zippo aansteker.

ASSEN Aan de Lauwers en de Zuidersingel werd van zondag op maandag ook ingebroken in autos. In beide gevallen was de rechterzijruit ingeslagen. Aan de Lauwers werd een radardetector gestolen, terwijl uit de andere auto, de radio meegenomen werd.

WEITEVEEN Afgelopen nacht is in Weiteveen in, voorzover nu bekend, in 4 autos ingebroken. Aan de Zuidersloot was in 2 autos ingebroken, waarbij een radio wordt vermist, terwijl uit de andere niets wordt vermist. Andere gedupeerden moeten nog aangifte doen.


* Inbraak in caravan

VLEDDER Aan de Vledderweg is gisteravond ingebroken in een caravan. Vermoedelijk zijn de daders binnengekomen door een openstaand raam. De gehele caravan was doorzocht. Uit een kast wordt een bedrag van enkele duizenden guldens vermist. Totale schade is niet bekend.


* Winkeldiefstal

MEPPEL Gisteren werd een 80-jarige inwoner van Meppel betrapt bij het stelen van goederen in een winkel aan het Blankenstein. Het personeel had gezien dat de man 4 repen Mars in zijn zak had gestopt en deze niet betaalde toen hij langs de kassa ging. De man is aangehouden en overgedragen aan de politie. Bij fouillering werden nog enkele kleine artikelen aangetroffen die hij niet betaald had. De man is verhoord en kreeg een snelrecht proces-verbaal.


* Schennispleger

WILHELMINAOORD Gisteravond zagen voorbijgangers dat achter het parkje van de Koningin Wiulhelminalaan een man stond met zijn broek op de enkels. De man zou zich staan te bevredigen. Een direct ingesteld onderzoek had geen resultaat. Het ging om een wat oudere man met een kaal hoofd, een blauwe broek en een geel jack.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe