Politie Amsterdam-Amstelland

Hardrijders IJdoornlaan
10-7-2001. Bij snelheidscontroles op de IJdoornlaan zijn maandag 57 hardrijders op de bon gezet. De hoogste score was 89 kilometer per uur. De bekeurde automobilisten krijgen binnenkort acceptgirokaarten thuisgestuurd.
Beschonken automobilisten
10-7-2001. Vanmorgen rond vijf uur heeft de politie op de Prins Hendrikkade een 28-jarige automobilist gearresteerd. De man negeerde twee rode stoplichten, werd aan de kant gezet en bleek te hebben gedronken. Bij een test op een politiebureau kwam een alcoholscore van
1.1 promille uit de bus. Uiteraard zijn meerdere processen-verbaal opgemaakt.

Geldersekade
Op de Geldersekade zette de politie een 34-jarige automobilist uit Almere aan de kant. Deze man had niet alleen gedronken, maar reed ook onverzekerd rond. Hij noteerde een alcoholscore van 0.7 promille.



Dubbel lek, bijna door tunnel
10-7-2001. Surveillerend politiepersoneel heeft maandagavond in de Valkenburgerstraat een automobiliste aan de kant gezet die met een lekke voorband door de IJ-tunnel wilde gaan. Desgevraagd vertelde de chauffeuse dat ze van de lekke band afwist, maar dat ook de reserveband lek was. Vandaar dat ze probeerde op een bijna platte band Amsterdam-Noord te bereiken. De politie verbood haar verder te gaan. De vrouw, die geen lid was van de Wegenwacht, parkeerde haar auto en ging per openbaar vervoer naar huis.

Oliespoor: bon + rekening
10-7-2001. Maandagmiddag is proces-verbaal opgemaakt tegen een vrachtwagenchauffeur die een oliespoor van circa 150 meter had getrokken in de Vijzelstraat. Het betrof een vrachtwagen van een groothandel in levensmiddelen. De chauffeur had een blik slaolie laten vallen en geen aandacht besteed aan de olie die op de weg kwam. De manager van het hotel waar hij spullen afleverde, bood de man een hogedrukspuit aan, maar daar wilde hij geen gebruik van maken. De politie riep de hulp van de brandweer in. Deze spoot het oliespoor weg. De vrachtwagenchauffeur krijgt een bon. Zijn baas de rekening van de opruimingskosten. Het oliespoor werd ontdekt door surveillerende agenten op de scooter.
Gewond in verkeer
10-7-2001. Maandagavond rond negen uur is op de Geldersekade bij een eenzijdig verkeersongeval een 44-jarige fietser gewond geraak. De vrouw zag een betonnen paaltje over het hoofd, botste er tegenaan en ging onderuit. Aangezien ze haar linkerbeen niet meer kon bewegen, bracht een ambulance haar naar een ziekenhuis.

Roetersstraat
Een 50-jarige vrouw ging maandagochtend in de Roetersstraat over de kop met haar brommer. Kennelijk blokkeerde haar rem toen ze vaart minderde. Het slachtoffer kwam ongelukkig terecht en liep een gebroken pols en een gebroken elleboog op. Ze werd met een ambulance naar een