Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 10 juli 2001

Inbreker gaat er met auto vandoor Hillegom (D1) In de nacht van zondag 8 op maandag 9 juli werd er ingebroken in een woning aan het Patriomoniumplein. Uit de woning werd geld en een bankpas gestolen. Ook nam de inbreker autosleutels weg en ging er vervolgens vandoor met de buiten geparkeerde Citroën.

Sigarettenautomaat van muur gesloopt Hillegom (D1)
In de nacht van zondag 8 op maandag 9 juli werd een sigarettenautomaat van een tabakswinkel aan de Hoofdstraat van de muur gesloopt en meegenomen. Van de sigarettenautomaat inclusief de pakjes sigaretten ontbreekt tot nu toe ieder spoor.

Beveiligingsmedewerker houdt krattendief aan Sassenheim (D2)
Een beveiligingsmedewerker uit Sassenheim hield op dinsdag 10 juli rond 03.25 uur op het fietspad langs de Rijksweg 44 een 40-jarige Leidenaar aan. De Leidenaar vervoerde op zijn fiets drie kratten met lege flessen. De beveiligingsmedewerker vertrouwde het zaakje niet en waarschuwde de politie. De kratten zijn vermoedelijk gestolen bij een bedrijf aan de Warmonderweg.

Politie houdt autokraker aan na melding van burger Warmond (D2) De politie hield op dinsdag 10 juli rond 04.00 uur op een parkeerplaats aan de Vlietwei een 17-jarige Warmonder aan. Een burger had gezien dat de jongeman bijzondere interesse had voor aldaar geparkeerde auto's en ook in een auto geweest was. Via 112 allarmeerde hij de politie. Deze wist de jongeman daarop in de kraag te vatten. De politie constateerde dat er was ingebroken in een auto van een 36-jarige Warmonder. Of en wat er precies weg is wordt vandaag bekeken. De jongeman is vooralsnog ingesloten.

Aanhouding Leiden (D4) De politie heeft maandagmiddag 9 juli een 29-jarige man uit Leiden aangehouden voor de mishandeling van een 43-jarige man donderdag 5 juli op het Noordeinde. De vechtpartij ontstond nadat hij met een bestelbusje de man bijna geraakt had toen deze de weg overstak. De aangehouden Leidenaar heeft verklaard dat er geen koevoeten bij de vechtpartij zijn gebruikt en dat ook de 43-jarige man zich agressief gedroeg. Wel werd het slachtoffer buiten westen geslagen en in een steeg achtergelaten. Hij heeft zich later onder medische behandeling gesteld; op het achterhoofd moest een wond worden gehecht en zijn neus is gebroken. De politie heeft behalve de direkt betrokken mannen een aantal getuigen gehoord en zal het volledige proces-verbaal naar de officier van justitie sturen.

Aanhouding Leiden (D4) Maandagmiddag 9 juli heeft de politie een 28-jarige man uit Leiden aangehouden. Eind vorige week heeft de man zijn 30-jarige broer, met wie hij een langslepend conflict heeft, met een knuppel geslagen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van zware mishandeling en poging doodslag. Bij de ruzie aan de Lopsenstraat werden een auto en een caravan vernield, allebei eigendom van de aangehouden Leidenaar. De man is na zijn aanhouding in verzekering gesteld.

Aanhoudingen Alphen a/d Rijn (D5) Drie Alphenaren in de leeftijd van 20, 30 en 36 jaar zijn maandag 9 juli aangehouden en in verzekering gesteld op verdenking van een steekpartij waarbij een 21-jarige plaatsgenoot in de rug is gestoken. Het incident vond plaats in de Ridderhof op zondagavond 8 juli. Het slachtoffer is een bekende van de verdachten. Hij werd naar het LUMC te Leiden overgebracht.

Snelkraak bij juwelier Boskoop (D6) Twee nog onbekende mannen ramden op dinsdag 10 juli rond 03.40 uur met een auto de pui van een juwelier aan de Koninginneweg. Het rolluik raakte daardoor ontzet. De twee gingen met tassen naar binnen. Kort daarop kwamen ze weer naar buiten, stapten in de 'ram'auto en reden weg. De auto werd even later aangetroffen Achter de Kerk. Daar zijn de twee vermoedelijk overgestapt in een andere auto. Op dit moment is nog niet bekend waaruit de buit van de twee bestond.

Uitslaande woningbrand Ouderkerk a.d. IJssel (D8)
In de Julianastraat ontstond op 9 juli jl., omstreeks 11.50 uur een uitslaande brand in een woning op de 1e verdieping. De brandweer rukte met twee voertuigen uit en bestreed de brand. Naastgelegen panden liepen rook- en waterschade op. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in één van de electrische apparaten.

Inbraak en poging Ouderkerk aan den IJssel (D8) In een woning aan de Rozenlaan is op tussen 9 en 10 juli jl. ingebroken. Aan de straatzijde van de woning werd een gaatje in het kozijn geboord. Verolgens werd het raam geforceerd. De woning werd doorzocht en o.a. wqerd videoapparatuur en een lap-top weggenomen. In een naastgelegen woning werd op identieke wijze een poging ondernomen om binnen te komen.