Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Webmethods levert integratieplatform aan Covisint

Amsterdam, 10 juli 2001 -- webMethods (Nasdaq: WEBM), de vooraanstaande aanbieder van integratiesoftware, is door Covisint gekozen om het integratieraamwerk voor Covisint's marktplaats voor de automobielindustrie te leveren. Covisint zal het webMethods integratieplatform gebruiken om de interne bedrijfsprocessen van de marktplaats te automatiseren, zoals productontwikkeling, procurement en supply chain management. Daarnaast zal Covisint het webMethods integratieplatform wereldwijd aanbieden aan haar klanten om de verbindingen met de marktplaats te faciliteren.

"We zijn bij webMethods terechtgekomen omdat hun integratieplatform niet alleen in staat is om de vele interne applicaties van Covisint te integreren, het biedt ook een snelle oplossing voor het aansluiten en integreren van klanten met de marktplaats," zegt Kevin Vasconi, CTO van Covisint. "Dankzij webMethods' ervaring in de automobielindustrie en hun partnerovereenkomsten met alle grote aanbieders van enterprise software, bezit het bedrijf de expertise om deze systemen te integreren en om Covisint te helpen een enkele, naadloze marktplaats aan te bieden."

Covisint biedt de automobielindustrie een on line hulpbron om de ontwikkelcycli van auto's en de tijd van order tot aflevering te verkorten, de distributieketen te integreren en de veranderlijkheid van bedrijfsprocessen te verminderen. Om deze visie te kunnen realiseren, moet Covisint in staat zijn om de toepassingen en bedrijfsprocessen van haar klanten te integreren. Het webMethods integratieplatform maakt dit mogelijk door deelnemers naadloos aan de marktplaats te koppelen en de transacties tussen applicaties te routeren, hetgeen de operationele efficiëntie aanzienlijk verbetert.

"Covisint verandert het landschap van de automobielindustrie door de kernprocessen in deze bedrijfstak zoals de distributieketen en management van de productlevenscyclus, binnen en tussen ondernemingen te automatiseren," zegt David Mitchell, bestuursvoorzitter en COO van webMethods. "Het webMethods integratieplatform biedt het fundament waarop Covisint haar interne applicaties kan integreren. Bovendien kan het bedrijf deze integratie ook aanbieden aan haar leden. Klanten van Covisint krijgen nu toegang tot een complete oplossing om hun eigen interne applicaties te integreren en via internet verbinding te maken met additionele handelspartners."

Over Covisint

Covisint LLC is een wereldwijde, onafhankelijke e-business exchange die de automobielindustrie voorziet van instrumenten voor gemeenschappelijke productontwikkeling, inkoop- en supply chain. Door gebruik te maken van deze instrumenten kunnen klanten hun kosten reduceren en de bedrijfsprocessen efficiënter laten verlopen. Covisint, opgericht door DaimlerChrysler, Ford, General Motors, Nissan, Renault, Commerce One en Oracle, is gevestigd in Southfield, Michigan (VS). De Nederlandse vestiging staat in Amsterdam. Tevens is er een vestiging in Tokio. Meer informatie is te vinden op www.covisint.com

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Deze koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 625 klanten, waaronder wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger, Motorola en Starbucks. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, Ariba, Broadvision, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com

Contactpersonen:

Jill Latta
webMethods
+31 (0)20 491 97 37
jlatta@webmethods.com

Annemieke van Herk
Footprint Marketing
+31 (0)20 417 71 77
annemieke@footprint.nl