Gemeente Eindhoven

nieuws | persberichten

Persbericht: 6 juli 2001, no. 109

Wereldtop actief op achttiende Dutch Open Rolstoeltennis

Van dinsdag 10 juli tot en met zondag 15 juli vindt in het tenniscomplex van Genneper Parken de achttiende Dutch Open Wheelchair plaats. Dit tennistoernooi vindt dit jaar voor het eerst plaats in Eindhoven.

De complete wereldtop is aanwezig. Aan het toernooi nemen ruim 120 spelers en speelsters uit heel de wereld deel. Aan de start verschijnen onder andere: Paralympisch kampioene Esther Vergeer (Ned,
1), Maaike Smit (Ned, 3), Sonja Peters (Ned, 4), Sharon Walraven (Ned, 5), Ricky Molier (Ned, 2), Robin Ammerlaan (Ned, 4). Een aantal toppers uit het deelnemersveld zal zich thuis voelen op het tenniscomplex in Genneper Parken. Deze tennisbanen liggen immers naast het Indoor-Sportcentrum Eindhoven, waar reeds vele malen de masters werden gehouden. Esther Vergeer, Sonja Peters, Maaike Smit, Daniela di Toro, Ricky Molier, David Hall, Stephen Welch lieten in Eindhoven al regelmatig hun kwaliteiten aan het publiek zien.

Ook wordt er weer een Junior Camp aan de Dutch Open gekoppeld. Tussen de 30 en 35 jongeren onder de 18 jaar uit heel de wereld krijgen een complete tennisweek aangeboden, waarbij trainingen, diverse specifieke oefeningen, mobiliteit en theorie aan de orde komen. Er zijn onder andere deelnemers uit Nederland, Slowakije, Zweden, Aruba, Engeland, België Noorwegen en Oostenrijk. De rolstoeltennissport werkt momenteel sterk aan ontwikkeling. Zo werden recentelijk clinics voor spelers en workshops voor coaches gegeven in Slowakije, Moldavië Roemenië en Griekenland. Voor de jeugdspelers is het Junior Camp fantastisch. Zij spelen op dezelfde banen en zitten in hetzelfde hotel als hun idolen.
De wedstrijden zullen iedere dag gespeeld worden vanaf 09.00 uur. De toegang tot het tenniscomplex Genneper Parken aan de Aalsterweg 314 te Eindhoven is gratis.