Ingezonden persbericht

Eemnes, 10 juli 2001

Marco du Pau behaalt eerste punten voor het F3 kampioenschap

Afgelopen zondag behaalde Marco du Pau, op de Norisring, zijn eerste punten voor het kampioenschap. Vanaf een dertiende startpositie kon de Marlboro-DBG Companies coureur, tijdens de enige stratenrace van dit seizoen, opklimmen naar een negende eindklassering. Teamgenoot Marc Caldonazzi startte als zeventiende en werd ook op deze positie afgevlagd. De overwinning ging naar de Japanner Kaneishi.

De chaotisch verlopen zaterdag-race werd vroegtijdig afgevlagd na een zware crash van Caldonazzi. Een wolkbreuk zette de baan in de stad Neurenberg volledig blank en toen de VAR coureur uit Sud-Tirol moest uitwijken voor een gecrashte collega, werd Marc aangereden door de Hongaar Baumgartner en kwam zwaar beschadigd tot stilstand. Marco du Pau kon tijdens deze korte wedstrijd slechts twee plaatsen goed maken en werd als negentiende afgevlagd. Pierre Kaffer kwam op zaterdag als eerste over de finish. Zijn auto werd echter op technische gronden afgekeurd. Daarmee ging de definitieve overwinning naar Diefenbacher.

Teammanager Rob Niessink: "Hier op de Norisring is het een bekend probleem dat het water tijdens een regenbui niet snel genoeg wordt afgevoerd. Eigenlijk heeft de wedstrijdleiding op zaterdag dus ook te lang gewacht met het afbreken van de race. Naar onze mening waren de omstandigheden zo slecht, dat het onverantwoord was om door te rijden. Zelfs tijdens de start achter de safety-car vlogen de auto's al van de baan. Verder zijn we natuurlijk tevreden met het resultaat van Marco. In de tijdtraining hebben onze coureurs niet echt van de slipstream van elkaar kunnen profiteren. Er werden doorlopend gele vlaggen gezwaaid of er reden langzamere deelnemers op de ideale lijn. In de wedstrijd op zondag heeft Marco echter lekker agressief gereden en alles bij elkaar zijn we dus tevreden met de opgaande lijn."

Marco du Pau: "We zijn blij dat we de progressie nu hebben kunnen omzetten in harde punten. Ik werd op zondag nog wel aangereden en daarbij verboog de spoorstang van het rechtervoorwiel. Ik kon gelukkig wel verder rijden maar, met een enorme hoeveelheid toespoor, verloor veel topsnelheid. Normaalgesproken had er dus nog wel iets meer in gezeten. Ik ben dus wel tevreden met het resultaat."

Stand: 1 Kaneishi 114 ptn., 2 Kaffer 104, 3 Diefenbacher 100 Volgende wedstrijd: Marlboro Masters, 5 augustus, Circuit Park Zandvoort Volgende wedstrijden voor het kampioenschap: 11 & 12 augustus, Lausitzring