Gemeente Zwolle

Gemeente Zwolle en Dynabyte bieden gezinnen op bijstandsniveau PC regeling

Datum uitgave: 10-07-2001 aan

Onderwerp :Inkomensondersteuning

De gemeente Zwolle gaat in samenwerking met Dynabyte een pc project starten voor gezinnen met schoolgaande kinderen in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar die leven op het bijstandsniveau. Zelf een computer aanschaffen is voor deze gezinnen vaak onmogelijk. Hierdoor kunnen de kinderen en hun ouders een achterstand oplopen in de omgang met computers. De gemeente heeft met Dynabyte een contract gesloten om deze achterstand zo veel mogelijk te voorkomen. De gezinnen betalen gedurende 36 maanden, 25 gulden per maand en kunnen op deze wijze een computer tot hun beschikking krijgen. Ze krijgen ook een basiscursus aangeboden.

De maatregel is genomen in het kader van armoedebestrijding. In het voortgezet onderwijs wordt steeds meer gebruik gemaakt van computers. Ook in het arbeidsproces is een zekere basiskennis van de computer noodzakelijk. Omdat het vaak onmogelijk is voor een gezin dat op bijstandsniveau leeft om een computer te kopen, bestaat het gevaar dat kinderen uit deze huishoudens een achterstand oplopen wat betreft omgang met computers. Omdat de verwachting is dat het gebruik van computers alleen nog maar toeneemt, is het zaak die achter-stand zoveel mogelijk te voorkomen.

Er is gekozen voor een samenwerking met Dynabyte omdat het bedrijf in Zwolle is gevestigd. Op deze manier kunnen gebruikers van de computers makkelijk naar binnen stappen voor eventuele vragen. Gezinnen die in aanmerking komen voor de regeling, ontvangen aan het eind van de zomer een brief met een aanmeldingsformulier. Naar schatting zullen ongeveer 600 huishoudens in aanmerking komen voor de regeling. In oktober zullen de eerste computers in gebruik worden genomen.

Bron: Afdeling Communicatie Datum van 10-07-2001 tot 09-09-2001