Politie Amsterdam-Amstelland

Bankovervaller aangehouden
10-7-2001. Vanmiddag heeft de politie bij het Sierplein een circa 40-jarige man overmeesterd, die ervan wordt verdacht kort daarvoor een bank aan de Johan Huizingalaan te hebben overvallen. De verdachte is ingesloten. Het bij de overval buitgemaakte geld is terecht. Er zijn geen gewonden gevallen.

De overval gebeurde rond drie uur. De overvaller bedreigde het bankpersoneel met een vuurwapen en eiste geld. De politie kreeg informatie binnen over de aan de gang zijnde overval en zette minstens 30 agenten in uniform en in burger in. De politiemensen grendelden de buurt af en namen strategische posities in. Op een zeker moment kwam de overvaller naar buiten. Hij stapte op de fiets en kon bij het Sierplein worden aangehouden.
Het onderzoek naar de juiste toedracht van de overval en de identiteit van de verdachte is gaande.



Mislukte ramkraak
10-7-2001. Maandagochtend is tevergeefs geprobeerd een geldautomaat van een bank op het Gruttoplein in Diemen te kraken. De pinautomaat werd geramd met een gestolen shovel. De schade aan de automaat en de gevel van de bank was aanzienlijk. Niettemin gaf de geldautomaat haar financiële inhoud niet prijs. De drie daders verdwenen zonder buit in een pick-up. De shovel bleek gestolen bij een bouwplaats op de Diemerpolderweg.
Personen onwel
10-7-2001. Gisteren is de politie meerdere keren uitgerukt voor incidenten waarbij personen onwel waren geworden:

Kerkstraat
. In de Kerkstraat gleed een 68-jarige vrouw uit over hondenpoep. Ze kon niet meer overeind en is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De vrouw liep vermoedelijk een gebroken heup op.

Kalverstraat
Een 38-jarige vrouw viel flauw tijdens het winkelen in de Kalverstraat. Ze viel op de grond en liep een hoofdwond op. Ze werd voor medische behandeling naar een ziekenhuis overgebracht.

Pont naar Noord
Een 30-jarige vrouw werd niet lekker toen ze met de pont de overtocht maakte naar Amsterdam-Noord. Ze ging voor controle naar een ziekenhuis.
Albert Cuypstraat
In de Albert Cuypstraat werd een man onwel na het gebruik van softdrugs. Naar verluidt had hij in een coffeeshop biologische weed gebruikt. De man had last van spierkrampen en was moeilijk aanspreekbaar. Ook hij is naar een ziekenhuis overgebracht.
Gordelcontrole Surinameplein
10-7-2001. Agenten van wijkteam Surinameplein hielden maandag tijdens de avondspits een gordelcontrole op het Surinameplein. De actie leverde 45 bonnen op. De overtreders krijgen binnenkort een acceptgirokaart met een boete van 90 gulden.
Bromfietsers gewond
10-7-2001. Op de Bovenkerkerweg in Amstelveen zijn gistermiddag twee bromfietsers gewond geraakt. Ze reden elkaar tegemoet op een fietspad en raakten elkaar. Beiden zijn met meerdere botbreuken in een ziekenhuis opgenomen. De slachtoffers zijn niet in levensgevaar.